‘Çok fırtına geçti ama Türkiye ayakta durdu’

Türkiye’nin büyük reformların ülkesi olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, ülkenin hedeflerine doğru ilerlediği bir zaman dilimine doğru gittiğini ifade etti.

‘Çok fırtına geçti ama Türkiye ayakta durdu’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ticaret, ekonomik hayat ve siyasetin en önemli rakibinin belirsizlik olduğunu söyledi.

Soylu, ‘Memlekette 3 ay sonrasını görmeyen bir tablodan, istikrarla büyüyen ve dünyanın yaptığı reformları takdirle izlediği, istihdam, üretim, büyüme dahil olmak üzere ekonominin tüm faktörlerini anlamlı bir şekilde ortaya koyan 14 yılı hep birlikte geçirdik’ dedi. 

Ülkenin en büyük zenginliğinin demokrasi olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, ‘Birbirimizi anlamamız, ortak aklı kullanmamız, ötekisini anlayabilmemiz, 2002’den beri Türkiye’nin elde ettiği, karşı karşıya kaldığı en büyük devrimlerden biridir. Eksiklerimiz, aksaklıklarımız yok mu? Elbette olacak. İş yapmayanın, yerinde statik duranın hiç yanlışı olmaz. Türkiye büyük reformların ülkesi oldu. Türkiye büyük geleceğin, büyük değişimlerin ülkesi oldu. Hayal eden, ufuk geliştiren ve Türkiye, iddiasını ortaya koyabilen, dünyanın her yerine ürün satabilen ve pasaportunu getirdiği zaman 70’in üzerindeki ülkeye vize sormadan girebilen bir ülkenin adı oldu’ diye konuştu.

REFORMLAR HAREKETE GEÇECEK

Soylu, bir taraftan ülkenin 14 yıldır en önemli çıpası olarak nitelendirdikleri mali disiplini diğer taraftan da yarına ayakları üzerinde sağlam basan bir anlayışı sürdürmek istediklerini kaydetti. 

Süleyman Soylu, ‘Çok fırtınalar geçti, çok rüzgarlar savurdu ama Türkiye ayakta durdu. Biz bir geminin içindeyiz ve bu geminin rotası hep birlikte ileriye doğru gitmektedir. Moralinizi yüksek tutun. 64. Hükümet, ortaya koyacağı bütün eylemlerle Türkiye’de üretimin, girişimcinin önünün açılmasını, rekabetin her türlü pazarda ülkemiz insanları tarafından yapılabilmesini temin etmek üzere tüm reformları harekete geçirecektir’ dedi.

SİYASİ SÖZ DEĞİL

Gelecek 4 yılda geçmiş 13 yılda yapılan reformları devam ettiren ve yenilerini ortaya koyan, Türkiye’yi yarınlara güçlü taşıyabilecek adımları atacaklarını vurgulayan Soylu, ‘Birbirimizi anladığımız, birbirimize ait değerlere özgür bir şekilde saygı duyduğumuz ve ülkemizin hedeflerine doğru ilerlediği bir zaman dilimine doğru gidiyoruz’ diye konuştu. 1 Kasım öncesi verdikleri sözleri gerçekleştirme kararlılığında bulunduklarını belirten Soylu, bunları sadece siyasi söz değil memleketin ihtiyacı ve gereği olarak değerlendirdiklerini söyledi.

POPÜLİST ADIM ATILMAYACAK

Soylu, bakanlığını ilgilendiren asgari ücret, kıdem tazminatı, kamu personel rejimi, taşeron gibi meselelerin tamamına günlük, geçici bir takım tedbirlerle bakmayacaklarının altını çizdi. Bakan Soylu, ‘Hepsine yapısal reform, yapısal dönüşüm, Türkiye’yi geleceğe taşıyabilecek sütunları oluşturma şeklinde bakacağız. Bugüne kadar yapılmadığı gibi bugünden sonra da popülist bir takım yaklaşımlarla adım atılmayacak. Rasyonel, memleketin hesabının gelir gider dengesini iyi ortaya koyan, yarın toplumumuzun her kesimine büyük maliyetler çıkarmayan ve Türkiye’yi ayakta tutan bir anlayışla, politikayla yarına bakılacaktır’ dedi.

İNANCIMIZ TAM

Bakan Soylu, şunları kaydetti: ”Tarihler 2023’ü gösterdiğinde 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşan, kişi başına 25 bin dolar seviyesine oturmuş, kendi otomobili, istihbarat uydusu olan ve ürettiği gemilerle Akdeniz’de, Karadeniz’de ve dünya denizlerinde var olan bir anlayışı elbetteki yakalayacağız. Buna inancımız tamdır. Milletimizin bizden beklentisi de elbetteki budur.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X