Çok sayıda tweete erişim yasağı

Mahkeme kararıyla erişimi engellenen Twitter fenomeni Fuat Avni’nin hesabından sonra, aralarında çok sayıda gazetecinin de olduğu 30’a yakın kişinin tweetlerine de erişim yasağı uygulandı.

Çok sayıda tweete erişim yasağı

Karar, İstanbul Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun’un talebiyle geldi. Twitter’den kullanıcılara yapılan bildirimde ise “Bu Tweet(ler) hakkında ileride bir işlem yapmak durumunda kalabiliriz” mesajı gönderildi. Yasak kararını da bizzat, hesapları hakkında mahkeme kararı alınan gazeteciler duyurdu. 

GAZETECİLER YASAKLI LİSTEDE

Gazeteci Arzu Yıldız, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, mahkemenin karar aldığı twitter adreslerinin listesini de yayınladı. Listede aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu çok sayıda gazetecinin Twitter hesabının yanı sıra, bazı internet haber sitelerinin Twitter adresleri de bulunuyor.

Bazı hesapların birkaç kez geçtiği listede, halen tutuklu bulunan İsanbul İstihbarat Şube eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer adına açılmış hesap da yer alıyor. Listede adı yer alan gazeteci Hanım Büşra Erdal da, yine Twitter adresinden yaptığı açıklamada, erişim yasağı kararının ‘hesaplara’ değil, atılmış olan bazı twitlere yönelik olduğunu söyledi. 

SULH CEZA HÂKİMİ İSTEDİ

Aralarında çok sayıda gazetecinin de bulunduğu 30’a yakın kişinin attıkları tweet’in kaldırılması talebi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun’dan geldi. Hâkim Altun, kendisi ile ilgili atılan tweetler nedeni ile 14 Ocak’ta başvuruda bulundu. Hakim Altun’un talep yazında söz konusu tweetlerin, kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı iddia edildi. 

Yapılan başvuruda erişimin engellenmesi istenen hesaplar ise tek tek belirtildi. Talep İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından görüşüldü. Sulh Ceza Hakimliği 2015/326 numaralı değişik iş dosyası üzerinden karar verdi. Söz konusu kararla birlikte davaya konu tweetlere erişim engellenmiş oldu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X