Çok zor durumdayız!

Galatasaray Başkanı Yarsuvat, Divan Kurulu toplantısında özellikle amatör branşlardan dert yandı.

Çok zor durumdayız!

Amatör şubelerin giderinin 95, gelirinin 30 milyon lira olduğunu söyleyen Galatasaray Başkanı Durgun Yarsuvat, bu branşlara sponsor aradıklarını söyledi. Galatasaray’ın futbol değil, bir spor kulübü olduğunu dile getiren Yarsuvat, “Mevzuatta amatör olarak geçen sporlar gerçekte amatör değil. Yüzme de amatör değil, basketbol da amatör değil. Bir tek kazanç kapısı da var o da futbol. O da Sportif AŞ olarak faaliyet gösteriyor. Kulüp kendi varlıklarını, Sportif AŞ’ye para sağlamak için teminat olarak veriyor ve Sportif AŞ halka açık bir şirket olduğu için kulübe para aktaramıyor. Böyle anlaşılmayan ters bir ilişki var” diye konuştu.

HERKES AYNI DURUMDA

Duygun Yarsuvat, Türk Telekom Arena’nın Galatasaray Kulübü için yapıldığını ancak üst hakkının henüz verilmediğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Dolayısıyla bu stat her zaman elimizden alınabilir. Bunu halletmek için uğraşıyoruz.” Türkiye’de amatör olarak değerlendirilen branşların gerçekte amatör olmadığını savunan Yarsuvat, “Bütün amatör şubelerin gideri 95 milyon lira, gelirleri ise 30 milyon lira. Demek ki 65 milyon liralık bir açık var. Çok zor durumdayız esasında. Sadece biz değil, bütün kulüpler zor durumda” ifadelerini kullandı.

AMATÖRLERDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat, amatör şubelerde de profesyonel sporcuların bulunduğunu dile getirerek, ‘Kulübümüzde 47 Türk, 23 de yabancı toplam 70 profesyonel sporcu var. Ücret alan amatör şube ve altyapı sporcularının 165 Türk, 14 yabancı toplam 179 kişi. Ücret almayan amatör şube ve altyapı sporcuları 811 kişi. Amatör şubelerde toplam bin 60 sporcumuz var. Amatör şubelerden asla vazgeçmeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Duygun Yarsuvat, kulüp üyeleri ve Galatasaraylıları, amatör branşlardaki sporculara sponsor olmaya davet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X