Çölde kapan

ABD öncülüğündeki DEAŞ’la mücadele koalisyon, Suriye Çölü’nde 17 otobüslük DEAŞ konvoyunu sıkıştırdı.

Çölde kapan

Koalisyon, militanların doğuya taşınmasına izin vermeyeceğinin Suriye hükümetine iletilmesi için Rusya’yla temas kurdu.

Suriye, Lübnan ve Hizbullah’ın DEAŞ ‘la yaptığı anlaşma sonucu Suriye-Lübnan sınırından çekilmeyi kabul eden 300 DEAŞ militanı ve ailelerinden oluşan 300 sivile ilişkin tartışma sürüyor.

Militanlar ve ailelerinin Irak sınırına taşınmasına karşı çıkan ABD liderliğindeki DEAŞ karşıtı koalisyon, 17 otobüslük konvoyun Suriye çölünde sıkıştırıldığını duyurdu. Koalisyondan yapılan açıklamada, konvoyun hala Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgede bulunduğu belirtildi. Koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, “Konvoy, Suriye’nin doğusundaki diğer DEAŞ unsurlarıyla bağlantı kurmayı başaramadı” denildi.  Dillon, “O konvoyu izlemeyi sürdürüyoruz. Ve doğudaki herhangi bir DEAŞ unsuruyla birleşmesi yönündeki hareketlerini engelleyeceğiz. Oraya doğru hareket etmeyi deneyen tüm DEAŞ birimlerini vurmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

SINIRA YAKLAŞTIRMAYACAĞIZ

Açıklamada, koalisyonun Rusya’dan da Suriye hükümetiyle temas kurup ‘konvoyun Irak sınırına daha da yaklaşmanın engelleneceğini’ aktarmasının istendiği belirtildi. 

Suriye ve Lübnan orduları ile Hizbullah’ın Lübnan sınırındaki ortak operasyonu sonucu köşeye sıkışan DEAŞ militanları doğuya çekilmeyi kabul etmiş; militanların Irak sınırına gönderilmesi planına Bağdat, Erbil ve Washington’dan tepki gelmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X