Comey’i tehdit etti

ABD Başkanı Trump’ın görevden aldığı eski FBI başkanı Comey’e yönelik öfkesi bitmek bilmiyor. Trump dün Comey’e önce hakaret etti sonra da üstü kapalı bir şekilde tehdit etti.

Comey’i tehdit etti

Beyaz Saray’ın, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) eski başkanı James Comey’i Adalet Bakanı yardımcısı Rod Rosenstein’ın ‘resmi tavsiyesine’ dayanarak görevinden alınmasının tartışmaları hala sürüyor.

Buna paralel olarak da ABD Başkanı Donald Trump’ın eski başkan  Comey’e yönelik sert mesajlarının da sonu gelmiyor. Son olarak Trump, NBC-TV’ye verdiği mülakatta, hem Comey’i hem de FBI’ı yerden yere vurdu. Trump, Comey için “O bir gösteriş meraklısı, tribünlere oynuyor. FBI karışıklık içinde” dedi. Trump, ayrıca “Comey’i kovacaktım, tavsiyelere bakmadan kovacaktım” dedi. 

TWİTTER’DAN TEHDİT

Dün ilerleyen saatlerde ise Trump hızını alamadı ve attığı peş peşe Twitter mesajlarıyla Comey’i medyaya belge sızdırmaması için uyardı. Sosyal medyayı aktif bir biçimde kullanan Trump, attığı tweet ile Comey’nin ses kaydı olabileceğini ima ederek, “Comey, dua etsin de sohbetimizin herhangi bir ‘tapesi’ yoktur” yorumunu yaptı. Trump, Comey’nin basına gitmesi durumunda bunların sızdırılabileceğini ima etti. Trump bu tweet ile adeta aba altından sopa gösterdi. Comey’nin talebi üzerine birlikte yemek yediklerini belirten Trump’a göre, eski FBI Başkanı koltuğunda kalmak istediğini söyledi. Ayrıca yemekte Comey Trump’a herhangi bir FBI soruşturması altında olmadığı bilgisini verdi.

Ancak, Amerikan medyasına konuşan FBI görevlileri yemek talebinin Beyaz Saray’dan geldiğini aktardı. Eski bir kıdemli FBI yetkilisi, ‘Comey asla Başkan’a soruşturma altında değilsiniz demiş olamaz’ ifadesini kullandı.

YALANCI MEDYA FAZLA MESAİDE

Rusya’nın ABD seçimlerinde Trump’a yardım etmesi aylardır gündemi meşgul ediyor, son olarak FBI konuyu araştırmak için soruşturma başlatmıştı. Trump’ın Comey’i görevden almasının perde arkasında söz konusu soruşturma olduğu iddia ediliyor. Trump’ın Comey’den soruşturmayı kapatmasını istediği Amerikan medyasında dile getiriliyor.

Peş peşe mesajlar

Görevi 20 Ocak tarihinden bu yana basınla sürekli kavga eden Trump, bir başka tweet’inde ‘Yalancı medya bugün fazla mesaide’ ifadesine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X