Çöp evde yaşayan adam: Atatürk köşemi almayın

Bursa’da tek başına yaşayan yaşlı adamın evinden bir kamyon çöp çıktı. Yaşlı adam çöp evdeki Atatürk Köşesi’ni yerinden söktürmedi.

Çöp evde yaşayan adam: Atatürk köşemi almayın

Osmangazi ilçesi Kemerçeşme Mahallesi Filiz Sokak’ta çevreye kötü koku yayıldığı gerekçesiyle vatandaşlar Osmangazi Belediyesi’ne başvurdu. İhbar üzerine olay yerine giden temizlik görevlileri ve polis ekipleri, yıkılmak üzere olan tek katlı ahşap binaya girdiklerinde 30 yıl önce eşinden ayrılan Hilmi Candar ve çöp ev ile karşılaştı. Ağır kokular nedeniyle maske takarak içeriye giren belediye ekipleri evde tavuk ve kedilerle yaşamını sürdüren Hilmi Candar’ı dışarıya çıkardı. 

 

‘ATATÜRK KÖŞEMİ ALMAYIN’

 

Temizlik görevlilerinin evde bulunan eski eşyaları çıkarmaya başlaması üzerine hüzünlenen Hilmi Candar ekiplere “Ne yaparsanız yapın ama yemeğimi, kedilerimi, tavuklarımı ve en önemlisi Atatürk köşemi almayın” dedi.

 

Belediye ekipleri küflenmiş tencere içinde domates, patates ve biber karışımıyla yapılan yemeği ocaktan indirip çöp arabasına koydu. Temizlik esnasında evin girişine kendisinin yaptığı Atatürk köşesinin yerinden sökülmesine karşı çıkan Hilmi Candar ilaçlama yapılacağı esnada eve girerek içeride bulunan ikisi yavru üç kedi ile tavuğu dışarıya çıkarıp temizlik çalışmalarını izledi. Belediye görevlileri tarafından çöpler temizlendikten sonra ev dezenfekte edildi, Atatürk Köşesi’ne ise dokunulmadı. 

 

‘HUZUREVİNE YERLEŞTİRİLSİN’

 

Mahalle sakinleri kendilerini rahatsız etmeyen ve kendi halinde yaşayan Hilmi Candar’ın huzurevine yerleştirilmesi için defalarca müracaatta bulundukları ancak emekli maaşı olmadığı için kabul edilmediğini öne sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X