Çöp evin sahibinden belediyeye teşekkür

Osmangazi’de çöplerin içinde yaşayan bir vatandaş, evini temizleyen belediye ekiplerine tepki göstermek yerine teşekkür etti.

Çöp evin sahibinden belediyeye teşekkür

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yapılan ihbarlar neticesinde sabah saatlerinde Gülbahçe Mahallesi Sezer Çıkmazı’nda bulunan müstakil bahçeli eve geldi. Bahçesi ağaç ve otlarla kaplı evden 4 kamyon dolusu çöp çıkarıldı. Çöp evde oturan 43 yaşındaki Sabri Tatlı, evini boşaltmaya gelen temizlik ekiplerine teşekkür etti.

Sabri Tatlı, anne ve babasının ölümünden sonra ablasıyla ve eniştesiyle yaşamaya başlamış. Evli olan ablası, eşinin vefatı üzerine evi terk edince, Tatlı evde yalnız kalmış. Yaklaşık on yıldır yalnız yaşayan Sabri Tatlı, komşusunun verdiği bilgiye göre, ablasına ve eniştesine ait eşyalara hiç dokunmamış. Elektriği ve suyu yıllardır olmayan evde tek başına yaşayan Sabri Tatlı’nın efendi ve kibar olduğunu belirten bir mahalle sakini, “Çok iyi bir insan. Kavga etmez, rahatsızlık vermez, kaçta gelirse gelsin sessizce evine girer, yatar uyur. Tek sıkıntısı evi temizlememesi. Pislik içinde içerisi, kokudan mahallede durulmuyor. Komşusu olarak bu durumdan rahatsızız” şeklinde konuştu.

Ev sahibi Sabri Tatlı, temizlik ekiplerinin daha önce müdahale ettiği diğer çöp ev sahipleri gibi ekiplere zorluk çıkarmadı. Evinin kapılarını temizlik ekiplerine ve zabıtalara açan Tatlı, evini temizleyen temizlik görevlilerini seyretti. Yalnız yaşadığını ve çalıştığı için evi temizleyemediğini söyleyen Sabri Tatlı, “Bizim de biraz eksiğimiz var, daha önce biriktirmiştim, çalıştığım için temizlemeye fırsatım olmadı. Çok mutluyum, emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Böyle olmasını kimse istemez tabii ki” dedi.

Tatlı, bir daha asla çöp toplamayacağını, oturduğu evini bundan sonra temiz tutacağını söyledi. 

Sabah 09.00’da temizlenmeye başlanan evden 4 kamyon çöp çıkarıldı. Osmangazi Belediyesi temizlik ekipleri, evde bulunan çöpleri atarken, elektronik cihazlar, dolap ve şahsi eşyalara dokunmadı. Saatler süren temizliğin ardından boşaltılan ev ilaçlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X