Çöplüklerde rehabilitasyon

Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanına yeni dahil olan 10 ilçedeki vahşi çöp depolama alanlarının rehabilitasyonlarına Mustafakemalpaşa ilçesinde devam ediyor.

Çöplüklerde rehabilitasyon

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çevre yatırımlarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bütünşehir uygulamasının ardından başlattığı, 10 yeni ilçedeki vahşi çöp depolama alanlarının rehabilitasyonu çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından uzun yıllardır düzensiz çöp döküm alanı olarak kullanılan 29 bölge tespit edilirken, yapılan çalışmalarla 7 alan rehabilite edilerek yaklaşık 35 bin metrekare alan yeşil alan Bursa’ya kazandırıldı.

2016’DA DA SÜRECEK

Çöplük alanlarındaki dönüşüm çalışmalarını 2016 yılında da sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak Mustafakemalpaşa’daki 80 bin metrekare alanı kaplayan vahşi çöp depolama sahasında rehabilitasyon çalışmalarını başlattı.

Mustafakemalpaşa’nın ardından rehabilitasyon çalışmaları Karacabey ve Yenişehir ilçeleriyle devam edecek. Rehabilitasyon çalışmalarıyla yeşil alana dönüşen vahşi çöp sahalarında katı atığın tesviye işlemleri yapılarak, sahanın üstü toprak ile kapatılıyor.

Çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı uygun noktalara yerleştirilen gaz bacaları ile kontrol altına alınırken, sahaya girişlerin engellenmesi için de saha tel çit ile çevriliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X