Çöpten tasarruf eden belediye

Gürsu Belediyesi, topladığı çöplerden yılda 2 milyon lira tasarruf sağlamayı başardı.

Çöpten tasarruf eden belediye

Kendi personeli ile çöpleri toplayarak en az 120 bin lira tasarruf ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Işık, ‘Buna her yıl artan çöpü de eklediğimizde 150 bin lirayı buluyor. Belediyemizde bulunan 8 araçla Hamitler çöplüğüne taşıdığımız çöpleri aktarma istasyonu ile buluşturduk. Aktarma istasyonundan tek araçla çöplerimizi götürmüş oluyoruz. Bir aracın Hamitler’e gidiş gelişi ortalama 100 liraya mal oluyor. Buna personel giderini de eklediğiniz zaman aylık 35 bin lira ilave masraf çıkıyordu. Bunları alt alta topladığımız zaman ayda 165 bin lira gibi bir tasarrufumuz var. Bu da yılda yaklaşık 2 milyon demektir’ diye konuştu.

 

Gürsu’da bütün çöplerin yer altına gireceğinin müjdesini veren Başkan Mustafa Işık, Gürsu’nun aşırı rüzgar aldığını ve çöplerin ister istemez uçuştuğunu söyledi. Hayvanların da yemek aramak için çöpleri dağıttığını ifade eden Mustafa Işık, şu anda 5 tane yer altı konteyneri kurduklarını ve ihalenin bitmesiyle birlikte 100 tanesinin daha monte edileceğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X