Corbyn, zaferini Türk restoranında kutladı

İhgiliz İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, genel seçimlerde büyük bir başarı kazandı. Londra’da yer alan ve İşçi Partisinin kurmaylarının uğrak yeri olan, İznik Lokantası’nda Corbyn zaferini kutladı.

Corbyn, zaferini Türk restoranında kutladı

Seçimlerde kazanılan başarıyı kutlamak için İznik Lokantasını seçen Corbyn, Meksikalı eşi Laura ve aile fertleri yanlarında koruma olmadan gerçekleştirdiği İznik Lokantası ziyaretinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.  

İşçi Partisi lideri, seçim sonuçlarıyla ilgili önemli kazanımları vurgulayarak, kampanya sürecinin taraftar basının ve hatta saygın medya kuruluşlarının dahi kabullenilemez taraflılığına rağmen, yürütülen kampanyanın ne derece doğru olduğu, halkın ihtiyaçlarına seslenişinin genç, yaşlı, çok büyük bir çoğunluğun desteğini alarak büyük bir başarıyla yürüttüğünü ve halka doğruları söyleyerek, gelecekte çok daha büyük başarı sağlayıp tek başına iktidar olmanın sözünü verdi.

İşçi Partisinin kutlama partisi, yardım amaçlı açık artırma, şarkılar ve marşlar eşliğinde gerçekleştirildi.

‘Türk Mutfağı’nın Kabesi’

İznik Restaurant, ayaküstü “black pudding’ yenilen gürültülü bir Cafe iken Pırıl ve Adem Öner’in çabaları ile İngiltere’nin en gözde restoranlarından biri olmuş.

Kendileri için pişirdiği bir avuç nohut ve pilavda gözü kalan, görmüş geçirmiş bir sosyolog İngiliz kadın Adem Öner’e “Bu muhteşem Anadolu yemeklerini kendine ayırıp bizi sosislerle  avutuyorsun. Ben, bundan sonra her geldiğimde sizin kendiniz için pişirdiğiniz yerel yemeklerinizden istiyorum’demiş. Çift bundan bonra Türk ve Osmanlı mutfağının en seçkin örneklerini sunmaya başlamış. 

Independent gazetesi Şubat 1998’de İngiltere’nin  en ünlü on restoranından biri ilan etmiş îznik’i.

 Evening Standard ise “Türk Mutfağı’nın Kabesi” diye adlandırmakta.

Guardian gazetesi tarafından en  iyi Türk restoranı seçilmiş. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X