Coşkunöz’den dev adımlar

Coşkunöz Holding, 70’inci yılına büyük yatırım ve işbirlikleri ile girdi. Romanya’da 25 milyon Euro’luk tesis bu yıl açılacak. Türkiye’nin en büyük arıtma çamur tesisi Gaziantep’te faaliyete geçecek. Otomotiv devlerine yeni parçalar üretilmeye başlanacak.

Coşkunöz’den dev adımlar

Otomotiv, savunma, havacılık, enerji, çevre teknolojileri, bilişim ve lojistik sektörlerinde 12 şirketle faaliyet gösteren Coşkunöz Holding, büyümeye devam ediyor.

Coşkunöz Holding CEO’su A. Erdem Acay, 2019 yılında 330 milyon Euro’luk ciro ile yüzde 15 büyüme kaydettiklerini belirterek, ‘Bir yandan yeni yatırımlar gerçekleştirip üretim kapasitemizi artırırken diğer yandan uzun süreli anlaşmalar için yeni imzalar attık’ dedi.

Bunların pozitif etkilerinin 2020 yılı itibarıyla daha net görüleceğini dile getiren Acay, ‘Bu da bize yeni yatırımların kapılarını açacak” diye konuştu.

Holding’in temellerinin 1950 yılında atıldığını hatırlatan Acay, “Köklü hikayemiz 2020 yılı itibarıyla 70’inci yılına erişiyor. Bu özel yılda, uzun vadeli değer yaratma hedefimiz ve küresel vizyonumuz çerçevesinde ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz’ ifadesini kullandı.

Coşkunöz Holding CEO’su A. Erdem Acay

ROMANYA’DA AÇILIŞ ZAMANI

Romanya’da 25 milyon Euro’luk yatırımla kurulacak tesisin bu yıl içinde tamamlanıp üretime başlayacağını dile getiren Acay şöyle devam etti: ‘Tesise Türkiye’den vereceğimiz destek ve üretimler, önümüzdeki dönemde ülkemizdeki şirketlerimize de iş potansiyeli yaratacak. Diğer yandan Asya-Pasifik bölgesi için çözüm ortağı olma yolunda ilerliyoruz. Operasyonel ve stratejik hedeflerimiz doğrultusunda iş birliği ve projelerle yatırımlarımıza devam ediyoruz.”

İŞTE DİKKAT ÇEKEN O HAMLELER…

-Coşkunöz Savunma ve Havacılık yerlileşme çalışmalarında büyük pay edinerek ihracatı artırıyor. Türkiye bu alanda güç olacak. 2020’de bu alanda yüzde 50 büyüme hedefliyoruz.

-Otomotivde pazar payımızı artıracağız. PCMA Rus fabrikasında üretilen hafif ticari araçların orta ve büyük ölçekli gövde parçalarının üretimine ve teslimatına başlayacağız.

-Ford’un Rusya’da değişen üretim hacimlerinin telafi edilmesini sağlayacağız. Aurus araçlara ait parça üretiminde ana tedarikçi olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

-2019’da Kocaeli’nde iki yeni arıtma çamuru bertaraf tesisimiz elektrik üretmeye başladı. Bu yıl da Türkiye’nin en büyüğü olacak Gaziantep’teki tesis devreye alınacak.

-Coşkunöz Eğitim Vakfı ile sanayiye yetişmiş nitelikli iş gücü sağlamaya, gençleri meslek sahibi yapmaya devam edeceğiz. 2020’de birçok yeni proje devreye girecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X