Coşkuyla karşıladılar

Ordu’nun Mesudiye ile Sivas Koyulhisar sınır hattında 6 PKK’lının ölü ele geçirilmesinin ardından, Ordu-Sivas-Tokat ve Giresun hattında arazi arama-tarama çalışması başlatılırken, öldürülen teröristlerle ilgili bilgiler de ortaya çıkmaya başladı.

Coşkuyla karşıladılar

Operasyona geçici görevle Ordu’ya giden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı Marmaris’teki otele saldıran darbeci askerleri yakalayan İzmir Bornova Komando Tugayı’ndaki Jandarma Özel Harekat Timleri de (JÖH) katıldı. Önceki gün 6 teröristin öldürüldüğü çatışmanın ardından Mesudiye’den, Gölköy’e dönen Bornova JÖH timleri vatandaşların büyük coşkusuyla karşılandı. Vatandaşlar JÖH timleri için kurban keserken, operasyondan dönen askerlere alkışlarla büyük ilgi gösterdi. Dün ise yine vatandaşlar geçici görevle geldikleri Gölköy’den, birliklerine dönen JÖH timlerini araçlarla uğurladı.

Öldürülen PKK’lı grubun Giresun, Trabzon ve Ordu eylemlerinden sonra, Karadeniz halkının silahlanarak dağlarda ve ormanlık alanlarda mevzilenip, güvenlik güçlerine destek vermek için terörist araması nedeniyle bölgede rahat hareket edemedikleri, hareket halindeyken sürekli aynı güzergahı kullanmaları konusunda da zaman zaman telsizden Kandil’le tartıştıkları da ortaya çıktı.

Karadeniz PKK’ya kâbus oldu

1993-2016 yılları arasında bölgeye gönderilen yaklaşık 60 teröristten 45’i öldürülürken, 5’i sağ ele geçirildi, diğerleri çareyi kaçmakta buldu.

 

Bu süre içinde 25 güvenlik görevlisi şehit olurken 24 güvenlik görevlisi yaralandı. Yine bu süre içerisinde 9 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 9 sivil ise yaralandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X