Coştur bizi Türkiyem

Ay Yıldızlılar, Dünya Kupası Elemeleri 2.maçında Ukrayna’yı ağırlıyor. I Grubu’ndaki ilk karşılaşmasında deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kalan A Milliler, Ukrayna’yı dize getirip iddiasını ortaya koymlak istiyor. Konya’daki mücadele 21.45’te başl

Coştur bizi Türkiyem

A Milli Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 2. hafta mücadelesinde bugün Ukrayna’yı konuk edecek.

21.45’te Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanacak karşılaşma TV8’den canlı yayınlanacak.

Mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu’ndan Manuel Grafe yönetecek. Thorsten Schiffner ve Holger Henschel’in yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Marco Fritz olacak.

A Milli Takım, I Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kalmıştı.

TEK HEDEF 3 PUAN

Ukrayna ise sahasında İzlanda ile 1-1 berabere kalarak elemelere Türkiye ile aynı başlangıcı yapmıştı.Konya’da 4. maçını oynayacak olan A Milliler, karşılaşmaya mutlak 3 puan parolası ile çıkacak. Torku Arena’da müthiş bir taraftar desteğini arkasına alacak ay yıldızlılar’da Futbol Direktörü Fatih Terim’in sahaya nasıl bir 11 çıkaracağı merak ediliyor. Terim’in Hırvatistan maçında sahaya sürdüğü 11’de bir takım değişiklikler yapacağı tahmin ediliyor.

21.45 TV8 CANLI


Ukrayna’yla 7.randevu

Daha önce Ukrayna ile 2006 Dünya Kupası Elemeri’nde Ersun Yanal yönetiminde karşılaşan A Milli Takım, ilk maçı Kadıköy’de 3-0 kaybetmiş, deplasmandaki maçı ise 1-0 kazanmıştı. Ukrayna karşısında hazırlık maçları ile birlikte toplam 6 karşılaşmaya çıkan A Milli Takım, 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Ukrayna filelerine 9 gol gönderen milliler, kendi ağlarında ise 5 gol gördü.

Hakem tanıdık

Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda saat 21.45’te başlayacak olan zorlu karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Manuel Grafe yönetecek. 19 Kasım 2008’de A Milli Takım’ın Avusturya’yı 4-2 yendiği özel maçta düdük çalan Grafe, ay-yıldızlıların 5 Haziran 2009’da Stade de Gerland’da Fransa’ya 1-0 yenildiği özel maçı da yönetmişti.

Arda Turan yine kadroda yok

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna ve 9 Ekim’de İzlanda ile oynanacak maçların aday kadrosuna Arda Turan, Gökhan Gönül, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’ı almadı. Terim, bu dört oyuncuyu Hırvatistan ile oynanan grubun ilk maçında da kadroya dahil etmemişti. Öte yandan, uzun süredir A Milli Takım’da yer almayan Ömer Toprak ise kadroda kendisine yer buldu.

Millilerin Ekim ayı performansı

Ay-yıldızlılar, bugüne kadar çıktığı 542 maçın 87’sini Ekim aylarında oynadı. Ekim ayı maçlarında A Milli Takım, 32 galibiyet, 36 mağlubiyet alırken, 19 maçtan da beraberlikle ayrıldı. A Milliler, söz konusu 87 maçta 101 gol atarken, kalesinde ise 132 gol gördü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X