Çözüm iki devlet

Bugün görevini yeni başkan seçilen Donald Trump’a devredecek olan ABD’nin 44’üncü Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’da dün son kez kameralar önüne geçerek basın toplantısı düzenledi.

Çözüm iki devlet

Obama basın toplantısına, ‘Bugün buraya plaj kıyafetlerimle gelemediğim için üzgünüm ama eşim Michelle, Ocak ayında olduğumuz için uygun olmayacağını söyledi’ diyerek şakayla başladı. 

Gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Obama, birçok konuda görüş belirtti. Obama bir soru üzerine İsrail ve Filistin arasındaki ilişkilerle ilgili olarak var olan durumun hem İsrail hem Filistin hem de ABD’nin güvenliği için tehlike sunduğunu, iki devletli çözüm olmadan İsrail’in Yahudi ve demokratik bir devlet olarak algılanabileceği bir çözüm göremediğini söyledi.

Osama ayraca Rusya ile iyi ilişkiler kurmaya özen gösterdiğine dikkat çekerek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in aynı yaklaşımı göstermediğini söyledi. Obama, ‘Putin’in, Rusya Devlet Başkanlığı’na gelmesinin ardından soğuk savaş yıllarında ortaya çıkan ruh haline geri dönmesi, kullandığı Amerikan karşıtı söylemler ve tavırlar ilişkilerimizi zorlaştırdı’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X