‘Çözüm sürecinde yolun sonuna geldik’

HDP İstanbul Milletvekili Önder, çözüm sürecine ilişkin, “Bizim açımızdan yolun sonuna geldik, artık bunu toparlama görevi hükümetindir” dedi.

‘Çözüm sürecinde yolun sonuna geldik’

HDP İstanbul Miletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile birlikte çözüm Sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Süreçle ilgili iktidar blokunun ortadan ikiye bölünmüş durumda olduğunu öne süren Önder, “Bir tarafında Cumhurbaşkanı, geri tarafında hükümet, bunlar da kendi içlerinde birçok parçaya bölünmüş durumdalar. Sayın Cumhurbaşkanı ‘ortada masa yok, taraf yok’ diyor. Bu kesinlikle doğru değil. En azından bu toplantıyı yaptığımız masa büyüklüğünde bir masa yapıldı İmralı’da. Ortada bir masa var fakat koltukları boş” şeklinde konuştu.

“Toplantıyı aynı zamanda Öcalan adına yaptıklarını” belirten Önder, şunları kaydetti:

“Müzakere heyeti olarak şunu talep ediyoruz; artık Öcalan ile yeniden görüşecekseniz ve biz de gideceksek, Öcalan’ın statüsünün, fonksiyonunun, sizin belirlediğiniz anlamda bir yasal çerçeveye ya da hükümet tarafından kamuoyuna deklare edilmesine ihtiyaç var”

“Yolun sonuna geldik”

Esir alınan askerler ile Lice’de alıkonulan iki uzman çavuşun kurtarılması ve Süleyman Şah Operasyonu’nda yaptıklarını en iyi hükümetin ve Genelkurmay’ın bildiğini ifade eden Önder, “Evet, bunlar bizim görevimiz olmayan, illegal faaliyetler. Biz bunları yaptık” dedi.

Önder, “Hala bu mesele toparlanabilir. Ancak bu anlayışla gidilecek yolun sonuna gelmiş bulunuyoruz.  Peki ne yapılacak? Bunun karşıtı savaş ve çatışma değil, olmamalıdır da. Oy kaybını önlemenin yolu barışı ve demokrasiyi terk etmek değil tam tersine ona daha fazla sahip çıkmaktan geçer” değerlendirmesinde bulundu.

“Bizim açımızdan yolun sonuna geldik artık bunu toparlama görevi hükümetindir. O da ne şarta olur, hükümet ne yapabilir, bize verdiği sözlere ve mutabakatlara sahip çıkacağını deklare etmesiyle olur” diyen Önder, hükümetin “Evet, böyle bir masa var, bunun tarafları var” demesi gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X