‘Çözüm üretilmezse millet gereğini yapar’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, siyasilerin millete bedel ödetmeden ülkenin geleceğini doğru şekillendirmesi gerektiğini belirterek, “Çözüm üretilmezse, millet yeni bir çözüm için gerekli değerlendirmeleri yapar” dedi.

‘Çözüm üretilmezse millet gereğini yapar’

SEYİT GÜNDOĞAN

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni seçilen AK Parti’li milletvekilleri, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Başkanı Cemalettin Torun ile birlikte Kapalı Çarşı esnafına teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf ziyareti sırasında habercilerin koalisyon senaryolarına yönelik sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, milletin sandıkta verdiği mesajla, siyasi partilerden birlikte ülkeye bedel ödetmeden, sağduyuyla istikrarlı bir gelecek beklediğini ve ‘onun nasıl olacağını siz bulun’ dediğini söyledi. 

DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Bunun nasıl olacağını, milletten sorumluluk üstlenenlerin 10-15 gün içinde bulacağını kaydeden Müezinoğlu, “Neticede siyasiler bir çözüm üretmek zorunda. Vatandaştan vekalet istediler. Vatandaş da vekaleti verdi ama tek bir partiye tek başına iktidar vermedi. Bütün partiler, sorumluluklarının farkında olarak, milletin ne beklediğinin ve milletin yarınlarının daha iyi olması için ne yapılması gerektiğinin değerlendirmesini yapacak. Ümit ediyorum ki bu millete bedel ödetmeden siyasilerin bu milletin geleceğini doğru şekillendirmesi gerekir. Bu anlamda samimi, milleti merkeze alan, ülkeni gelişmesini, büyümesini merkeze alan, yarınların daha iyi olmasını hedefleyen bir anlayışla 10-15 gün veya 1 ay içinde çözüm üretilir diye bekliyorum. Zaten çözüm üretilmezse millet yeni bir çözüm için gerekli değerlendirmeleri yapar” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, Kapalı Çarşı ziyaretinin ardından OLAY TV’de Mustafa Özdal’ın hazırlayıp sunduğu Gündemin Getirdikleri Özel programına katılarak soruları yanıtladı.

Seçim öncesi şaibe iddialarının boş çıktığını ve bu algıyı oluşturanların utanması gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, çok güvenli bir seçim yapıldığını söyledi. Seçim sonuçları ile ilgili değerneldirme yapan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

“Vatandaş muhalefe ‘sen de taşın altına elini koy sorumluluk üstlen’ dedi. Şimdi nasıl bir sorumluluk üstleneceğini gözlemliyor. Hepsi AK Parti tek başına iktidar olmasın diye birlikte yolculuk yaptılar. Hükümet kurma noktasında nasıl bir yolculuk yapacaklarını kara kara düşünüyorlur. AK Parti milletin geleceğe ait umutlarının devam ettiği, bir oluşumda yer alır. Yeter ki istikrar olsun. ekonomik istikrar çok önemli. Samimi ve iyi niyet varsa oturulur konuşulur ama şart olmaz. Milletin kaderine geleceğine milletin değil kendi şartlarını koyamazsın. Millet adına uygulanabilir olmazsa 3 ay sonra yine seçime gidilir. Milleti düşünüyorum derlerse çözüm bulunur. Önce seçimi konuşmamak lazım. CHP’nin oyu artmamış ki başbakanlık istiyor. Bunun bir mantığı yok.”

Bursa sonuçları ile ilgili analizleri de yaptıklarını kaydeden Müezzinoğlu, “Yarından itibaren sokağa yeniden çıkıyoruz. Zedelenen yerler varsa onu toparlamalıyız. Bütün Bursa milletvekilleri ile görüşeceğim. Önce bursa kazanmalı. Güçlü bir hükümet kurulursa Bursa bundan payını alır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X