Çözüm yolu demokrasi ve sandıktan geçiyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Kürt sorununun çözüm yolunun demokrasi ve sandıktan geçtiğini biliyoruz. Sorunun çözülmesinin birinci ve en önemli ayağı yüzde 10 seçim barajının indirilmesidir” dedi.

Çözüm yolu demokrasi ve sandıktan geçiyor

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarihi Balıklı Gölü’nde incelemelerde bulundu. Burada bir mihmandar eşliğinde Balıklı Göl Yerleşkesini gezen Kılıçdaroğlu, Balıklı Göle yem attı. 

Kılıçdaroğlu, bu sırada bir gazetecinin “Dilek tuttunuz mu?” diye sorması üzerine “Tabi ki tuttum. Halkçı bir iktidar…” diye yanıt verdi.

Ardından çevredeki vatandaşlar ve esnafla sohbet ederek Gümrük Hanına geçen Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere sabah saatlerinden itibaren yaptığı ziyaretlerle ilgili izlenimlerini aktardı. 

Şanlıurfa gibi güzel bir kentte sıcak kanlı insanların olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ancak bu kentte elektrik, işsizlik, Suriyelilerden kaynaklanan ve sağlık gibi farklı başlıklar altında çeşitli sorunların bulunduğunu söyledi.

Bu sorunları ilerleyen günlerde gündeme taşıyacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etmesine ilişkin, “Tabi başbakanlık koltuğu boş olunca böyle bir arayışa girildi. Öyle anlaşılıyor” dedi.

Seçim barajı

Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin hangi aşamada olduğu ile ilgili bir soruya da “Aşamanın hangi aşamada olduğunu bilen varsa bize de haber versin. Bizim bir sorunumuz yok” diye yanıt verdi. 

Bu ülkede kesinlikle kan dökülmesini istemediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözülmesini istediklerine işaret ederek şöyle konuştu:

“Sorunun çözüm yolunun demokrasi ve sandıktan geçtiğini biliyoruz. Kürt sorununun çözülmesinin birinci ve en önemli ayağı, yüzde 10 seçim barajının indirilmesidir. Yüzde 10 seçim barajını getirenler askerlerdir. Yani Kenan Evren ve arkadaşlarıdır. Darbe yasasıdır. Bu yasanın demokrasi çerçevesinde değiştirilmesi ve makul düzeye indirilmesi gerekir. CHP olarak yüzde 3-5 seviyelerine indirilmesi konusunda kanun tekliflerimiz vardır. Gerçekleştirilirse çok memnun oluruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X