ÇÜ Arkeoloji Bölümü’nden 23 Öğrenci Mezun Oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü bu yıl 3. dönem mezunlarını verdi. Geleceğin Arkeologları için, ÇÜ Arkeoloji Bö…

ÇÜ Arkeoloji Bölümü’nden 23 Öğrenci Mezun Oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü bu yıl 3. dönem mezunlarını verdi. Geleceğin Arkeologları için, ÇÜ Arkeoloji Bölümü tarafından mezuniyet yemeği düzenlendi. Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç.Dr. Rukiye Akdoğan, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen ve Öğretim Üyelerinin katıldığı yemekte, 23 öğrencinin yer aldığı son sınıf öğrencileri gönüllerince eğlenerek, mezun olmanın verdiği gururu yaşadılar. Mezuniyet yemeğinde konuşan Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç.Dr. Rukiye Akdoğan, Arkeoloji Bölümü’nde Prehistorya, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi ve Klasik Arkeoloji olmak üzere 3 Anabilim Dalı bulunduğunu belirtti. Doç. Dr. Akdoğan, böylesine zengin bir kültüre sahip olan Anadolu topraklarında, kendi tarihi ile komşu bölgelerin tarihini bilen ve onu araştıran uzman kişilere her zaman ihtiyaç duyulduğunu ve Çukurova Üniversitesi bünyesinde yer alan Arkeoloji Bölümü’nde Anadolu, Mezopotamya, Mısır Arkeolojisi ve kültürlerinin, bunu yanı sıra da çivi yazısının öğretildiğini belirtti. Doç. Dr. Rukiye Akdoğan, Arkeoloji Bölümü’nden mezun olan kişilerin, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelerde, İl Özel İdareleri ile Büyükşehir Belediyeleri ve Bakanlıkça izin verilen belediyeler bünyesinde Koruma, Uygulama ve Denetim Bürolarında (KUDEB), özel müzelerde iş bulma imkanları bulunduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X