Çukurca şehitlerinin kimlikleri belli oldu!

Hakkari Çukurca Çığlı Üs Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit olan 8 askerimizin kimlikleri belli oldu.

Çukurca şehitlerinin kimlikleri belli oldu!

İç güvenlik harekatı görevi nedeniyle bir süredir Hakkari Çukurca’da bulunan  Kayseri 1’inci Komando Tugayı’nın Çığlı üs bölgesindeki Mehmetçiklerine yapılan saldırıda, açılan ilk ateşte Gaziantep’in Nizip ilçesinden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Sadettin Bakır (29), Aslen Kırıkkaleli ancak Ankara Mamak İlçesi’nden Sağlık Astsubay Üsçavuş Merkan Şahin, Kayseri’nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu (38), Piyade uzman Çavuş İbrahim Akarsu (26), Kahramanmaraş Göksun ilçesinden Piyade Uzman Çavuş Ali Kocakaya (25), Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden, eşi Ankara Elmadağ İlçesinde yaşayan Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı (30) şehit oldu. 

Helikopterin düşmesi sonucu ise Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem ile Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi şehit oldu.

Niğde’ye şehit acısı düştü

 

Hakkari Çukurca Çığlı Üs Bölgesi’nde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Fatih Özdemir’in Niğde’deki ailesine acı haber verildi.

 

Merkez Dere Mahallesinde ikamet eden kayınbiraderi Esen Özdemir’in evinde misafir olan şehidin eşi Nuray Özdemir’e acı haberi, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ve askeri yetkililer tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi.

 

Acı haberi alan şehidin komşuları ve yakınları taziyeye geldi. İtfaiye ekipleri şehidin ağabeyinin evine Türk bayrakları astı.

 

Şehit Özdemir’in Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığında görevliyken Hakkari’nin Çukurca ilçesine gittiği, yaklaşık 1 yıl önce evlendiği eşi Nuray Özdemir’in Niğde’deki ağabeyi Esen Özdemir’in yanında kaldığı öğrenildi.

 

Annesi 3 yıl önce vefat eden şehidin, 6 kardeşin en küçüğü olduğu babası Hasan Özdemir’in ise İstanbul’da yaşadığı belirtildi.

Kayseri’ye 3 şehit acısı birden düştü

Hakkari’nin Çukurca Çığlı Üs Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Kayseri 1. Komando Tugayı’nda görevli uzman çavuşlar İbrahim Akarsu, Nazmi Kapucu ve Muammer Arı’nın Kayseri’deki ailelerine acı haber verildi.

 

İbrahim Akarsu’nun (26) Yunus Emre Mahallesi’ndeki baba evine gelen askeri yetkililer, şehidin annesi Türkan ve kardeşi Hasan Akarsu’ya acı haberi verdi. Fenalık geçiren Türkan ve Hasan Akarsu’yu yakınları teskin etmeye çalıştı.

 

Acı haberi alan Akarsu ailesinin komşuları ve yakınları aileye taziyelerini iletti. Şehidin evinin balkonuna da Türk bayrağı asıldı.

 

Bekar olan Şehit İbrahim Akarsu’nun babasını iki yıl önce, kardeşi Yılmaz’ı da geçen yıl trafik kazasında kaybettiği öğrenildi.

İki kız çocuğubabasıydı

 

Şehit Nazmi Kapucu’nun (38) İldem Fatih Mahallesi’ndeki baba ocağına da acı haber ulaştı.

 

Kapucu’nun eşi Tuğba Kapucu’ya acı haberi askeri yetkililer verdi. Şehidin evinin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

 

Kübra Nur ve Esra Nur adında iki kızı olan şehidin, Kayseri’nin Tomarza ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, anne ve babasının da burada ikamet ettiği öğrenildi.

Şehit eşi gözyaşlarına boğuldu

 

Şehit Muammer Arı’nın (30) Talas ilçesinin Mevlana Mahallesi’ndeki evine şehadet haberi ulaştı. Görevli askerler, sağlık ekipleri eşliğinde, acı haberi şehidin eşi Hacer Arı’ya verdi.

 

Eşinin şehit olduğunu öğrenin Arı, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kızı Dilara’yı ise sağlık görevlileri teskin etmeye çalıştı.

Ankara’ya 2 şehit acısı düştü

 

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışma sonrası bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Burak Abikebahşi’nin Ankara’daki ailesine acı haber ulaştı.

 

29 yaşındaki Pilot Üsteğmen Abikebahşi’nin şehadet haberi, Yenimahalle Kardelen Mahallesi’nde yaşayan ailesine askeri yetkililerce verildi.

 

Acı haberin ulaşmasının ardından şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

 

Anne Serpil ve baba Murat Abikebahşi ile yaşayan şehit pilotun, bekar olduğu öğrenildi.

 

Şehidin evinin önüne Yenimahalle Belediyesince taziye çadırı kuruldu.

 

Üsteğmen Pilot Müjdat Kerem Şahan’ın şehadet haberi de, Çankaya Kazım Özalp Mahallesi’nde yaşayan ailesine askeri yetkililerce verildi.

 

Acı haberin ulaşmasının ardından şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

 

Anne ve babası Uşak’ta yaşayan şehit pilot Şahan’ın, evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehit pilotun 6 aylık kızı vardı

 

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmaya müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Müjdat Kerim Şahan’ın, Uşak’ta yaşayan anne ve babasına acı haber verildi.

 

Askeri yetkililer ve sağlık ekibinden oluşan heyet, anne Şükran ve baba Süleyman Şahan’ın, Kemal Öz Mahallesi İzzet Çalışlar Caddesi’ndeki evlerine giderek, oğullarının şehadet haberini verdi.

 

Şehadet haberinin ardından şehit pilotun babaevi ile caddedeki evlere Türk bayrakları asıldı. Ailenin yakınları ve komşuları, taziye için şehidin baba ocağına akın etti.

 

Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Müftüsü Fuat Altındaş da aileye başsağlığı dileklerini iletti.

 

Ailenin iki çocuğundan Müjdat Kerim Şahan’ın Ankara’da görev yaptığı, 1,5 yıl önce öğretmen Betül Şahan’la evlendiği, çiftin 6 aylık kızlarının olduğu öğrenildi.

Afyon’a şehit acısı düştü: Evli ve bir kız çocuk babasıydı

 

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Muhammet Arı’nın, Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesindeki baba ocağında yas var.

 

Bayat Kaymakamı İbrahim Halil Toprak, askeri yetkililer, beraberindeki sağlık görevlileriyle Arı’nın Cumhuriyet Mahallesi’ndeki babaevine gitti. Askerler, Muhammet Arı’nın şehit olduğunu babası Mustafa Arı’ya söyledi.

 

Mustafa Arı’nın evine Türk bayrağı asıldı. Haberin verildiği sırada fenalaşan şehidin teyzesi Meryem Yapıcı, evin önünde bekletilen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurca’daki 8 ateşten birinin Bayat’a düştüğünü söyledi.

 

“Şu anda ailemizin yanındayız. Babamız ve kardeşi son derece vakur şekilde, şehidimizin acısını yaşıyor.” diyen Kumartaşlı, Kayseri’deyken geçici görevle Hakkari’ye giden şehidin cenazesinin Bayat’ta defnedileceğini bildirdi.

 

Şehit Arı’nın, evli ve bir kız çocuğu babası olduğu öğrenildi.

 

Acı haber, şehit astsubayın eşine ulaştı

 

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Çığlı Üs Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin’in eşine acı haber, bir süredir yanlarında kaldığı Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki ailesinin evinde verildi.

Hacıköy Mahallesi’ndeki eve gelen yetkililer, Kayseri 1. Komando Tugayında görevli Şahin’in bir süredir Çukurca’da olması nedeniyle Sakarya’daki ailesinin yanında kalan eşi Aynur Şahin’e acı haberi ulaştırdı.

 

Şehadet haberinin ardından şehidin kayınpederi Recep Kaptan’ın evine Türk bayrakları asıldı.

 

Kaptan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce izine gelen damadının 15 gün Sakarya’da kaldığını söyledi.

 

Kızı ve damadının Kayseri’de ikamet ettiğini, Şahin’in Çukurca’daki görevi nedeniyle kızının ve torununun bir süredir yanında kaldığını anlatan Kaptan, “Damadımla en son konuştuğumuzda iyi olduğunu söyledi. Bu görev, vatan, millet için yapılan fedakarlık gerektiren bir görev. Allah mekanını cennet eylesin.” diye konuştu.

 

“Saçlarını kestirmek için babasını bekliyordu”

 

Kaptan, acılarının çok büyük olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

 

“5 yaşındaki torunumu babası gelmeden tıraşa götüremedim. ‘Babam gelsin, öyle giderim’ diyordu. Saçlarını kestirmek için babasını bekliyordu. Bir aydır tıraş ettiremedik. Telefonda her akşam eşiyle görüşüyordu. Daha sonra böyle bir haberle karşılaştık. Biz de ara ara görüşüyorduk. Devamlı iyi olduğunu söylüyordu. Yapacak bir şey yok, Allah rahmet eylesin.”

Hakkari’nin Çukurca Çığlı Üs Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Ömer Saadettin Bakır’ın (29) Gaziantep’teki baba ocağında yas var.

 

Gaziantep’e şehit acısı düştü

Şehit Bakır’ın şehadet haberi, Nizip ilçesi Fırat Mahallesi’ndeki babaevine ulaştı. Nizip Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Ökkeş Tuğra, acı haberi baba Ahmet Bakır’a verdi. Haberi alan şehidin babası Ahmet ile annesi Lütfiye Bakır gözyaşı döktü.

 

Acı haberi alan çiftin komşuları ve yakınları aileye taziyelerini iletti. Şehidin evinin balkonuna da Türk bayrağı asıldı.

 

Üç kardeşin en büyüğü olan şehit Bakır’ın bekar olduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X