Çukur’un başarısı, esnafın yüzünü güldürdü!

SHOW TV’nin milyonları ekrana kilitleyen fenomen dizisi ‘Çukur’un başarısı, çekimlere ev sahipliği yapan Balat esnafının da yüzünü güldürdü. Yerli ve yabancı turistlerin çekim mekânlarına ilgisi esnafın satışlarını patlattı.

Çukur’un başarısı, esnafın yüzünü güldürdü!

Çukur dizisinin çekildiği İstanbul’un en eski semtlerinden Balat, dizi turlarıyla tarihi günler yaşıyor. 

cukur-002.jpg

HT Magazin’den Gökhan Artan’ın haberine göre, ‘Çukur’, zirve geleneğini sürdürüyor. Fenomen dizi, Vartolu ile Koçovalılar arasındaki tansiyonun yükseldiği, Yamaç’ın silah deposunda alevler içinde kaldığı bölümüyle yine günün en çok izlenen yapımı oldu. AB ve ABC1 20+’da birinci olan ‘Çukur’, #kimhaklı ve #affet etiketleriyle sosyal medyada da uzun saatler TT listesinde yer aldı.

as.png

Vartolu’nun İdris Baba’ya meydan okuduğu teras, Yamaç’ın volta attığı sokak, Muhittin’in berber dükkânı… SHOW TV’nin fenomen dizisi ‘Çukur’, konusuyla olduğu kadar çekildiği semtle de merak konusu. Bugünlerde İstanbul içinden ve dışından gelen meraklılarla turizm patlaması yaşıyor

cukur.png

‘Çukur’, Balat’a adeta turizm dopingi yaptı. Dizi hayranları esnafın satışlarını yüzde 50 artırdı. ‘Çukur’ dövmeli tişörtler yok satarken gün boyu dizi müziğinin çaldığı kıraathanesinden pilavcısına tüm mekânlar dolup taşıyor. Duvar yazılarının olduğu yerlerde ise fotoğraf çektirme yarışı yaşanıyor.

cuklur14.jpg

BALAT ESNAFINA ÇUKUR PİYANGOSU

SHOW TV’nin milyonları ekrana kilitleyen fenomen dizisi ‘Çukur’un başarısı, çekimlere ev sahipliği yapan Balat esnafının da yüzünü güldürdü. Yerli ve yabancı turistlerin çekim mekânlarına ilgisi esnafın satışlarını patlattı.

cukur13.jpg

Tarihi Yarımada’da rengârenk evleriyle yerli ve yabancı turistlerin popüler gezi mekânlarından biri olan Fener Balat’ta artık ‘Çukur’ turizmi yaşanıyor. 

SHOW TV’nin fenomen dizisi ‘Çukur’a ev sahipliği yapan semt, dizinin hayranlarıyla dolup taşıyor. 

cukur8.jpg

Balat’a gelenlerin semt sakinlerine sordukları ilk soru “Çukur nerede çekiliyor?” olurken bazı rehberler ‘Çukur’ turu düzenleyerek talebe cevap veriyor.

FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN SIRAYA GİRİYORLAR

cukur11.jpg

Dizi karakterlerinin adını taşıyan kıraathaneler ve ‘Çukur’un müziklerinin çaldığı sete yakın kafeler dolup taşıyor.

cukur7.jpg

Dizide kullanılan mekânlarda, duvar yazıları önünde ve ‘Çukur’ dövmesinin olduğu alanlarda fotoğraf çektirmek için özellikle hafta sonları kuyruklar oluşuyor.

SATIŞLAR YÜZDE 50 ARTTI

Semte ve dizinin çekildiği mekânlara olan ilgi esnafın da yüzünü güldürüyor. ‘Çukur’ tespihleri, ‘Çukur’ dövmeli tişörtler yok satıyor. 

Dizinin oyuncularının fotoğraflarının bulunduğu nohut-pilavcılar büyük rağbet görüyor. Satışları yüzde 50 artan esnaf, dizinin semtlerinin tanıtımını sağladığını ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını söylüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X