Cumalıkızık kültür turizmi merkezi oluyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Cumalıkızık’ı kültür turizminin merkezi yapmak için kolları sıvadı.

Cumalıkızık kültür turizmi merkezi oluyor!

Yeni Yıldırım’ı turizm merkezi haline getirmek için projeler üreten Başkan İsmail Hakkı Edebali, dünya mirası Cumalıkızık’ı yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline getirmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Cumalıkızık’ın eşsiz tarihi mirası ile Yıldırım’ın güzide turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Edebali, “UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cumalıkızık, 700 yıllık tarihi dokusu ile yılın her mevsimi turistlerin uğrak yeridir. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak bu turizm merkezimizin daha iyi duruma gelebilmesi için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz” dedi.

Tarih ve medeniyet şehri Yıldırım’ın, Cumalıkızık sayesinde tüm dünya tarafından yakından takip edildiğini vurgulayan Başkan Edebali, “Yıldırım’ın asırlar boyu devam eden kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak, ecdadımızın bizlere emaneti olan Cumalıkızık’ı yaşatarak geleceğe taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yıldırım’a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesinde Cumalıkızık’ın turizm merkezi olarak kilit rol oynayacağını da dile getiren Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm projemizle Yıldırım’ı geleceğe taşımayı hedeflerken geçmişten de kopmuyoruz. Cumalıkızık yapacağımız yenilikler ile yerli ve yabancı turistler için bir cazibe noktası, Bursa’da turizmin odak noktası haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Cumalıkızık’ın tarihi kimliğini güçlendirmek için projelere hız verdiklerinin de bilgisini veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Osmanlı’daki kırsal yaşamın bir iz düşümü olan Cumalıkızık’ta öncelikle ulaşımı daha iyi duruma getiriyoruz. Köy girişindeki alanlarla ilgili düzenlemeler yapıyoruz. Köy alanında satış yapanlara yeni ve tarihi kimliğe uygun tezgahları ve tabelaları yenileyerek bölgeyi çekim merkezi haline getiriyoruz. Ayrıca mevcut müzeyi de hem yerli hem de yabancı turistin faydalanabileceği şekilde yeniliyoruz” şeklinde konuştu.

CUMALIKIZIK RESTORASYONU ÖDÜLLENDİRİLDİ

Cumalıkızık için yaptıkları çalışmaların ulusal anlamda ödüle layık görüldüğünü kaydeden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “81 ilde eğitim gören 3 bin üzerindeki üniversite öğrencisinin katıldığı ‘Genç Türkiye Zirvesi 2015’de anlamlı bir ödül aldık. 50 adayın olduğu kategoride Cumalıkızık restorasyonu ile ‘Kültürel Zenginlikleri Yaşatma Ödülü’nün sahibi olduk” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X