Cumhurbaşkanı: ‘Açtığınız hendeklerde yok olacaksınız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’yi sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “Siz açtığınız barikatlarda, hendeklerde yok olacaksınız.” dedi.

Cumhurbaşkanı: ‘Açtığınız hendeklerde yok olacaksınız’

Konya’da raylı sistem açılışı ve 72 Adet tramvay taşıtının hizmete alım törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin başı hangi ülke ile sıkıntıya düşse gidip o ülkenin yanında saf tutanları ibretle izliyoruz. Rusya ile yakın ilişkiler kurduğumuzda bizi batıya sırtımızı dönmekle suçlayanlar vardı. Şimdi de Rusya ile bir gerilim yaşıyoruz. Bunlar hemen başımıza Rusçu kesildiler. Bizi İrancı olmakla itham edenler, aramızda görüş ayrılığı olunca İrancı kesildiler. Bunların asıl düşmanlıkları bu millete ve devletedir. Bunların düşmanlıkları ’ya benimsin ya toprağın’ diyen psikopatlara benziyor. ’Ya Türkiye bizim olsun ya da yok olup gitsin’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

HDP’YE SERT ELEŞTİRİ

HDP’yi de sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkeyle bu milletle hiçbir aidiyet bağı hissetmeyenlerin hezeyanlarını her gün duyuyorsunuz. Diyarbakır’da Fatih Paşa Camiinin yakılması hadisesinde bir kez daha şahit olduk. Bir sözde Eş Başkan çıkıyor, ’devlet helikopteri ile bombaladı’ diyor. Bunlar bakar kör. Bu nasıl helikopter ki, minare yıkılmıyor, altta kapılar yanmaya başlıyor. Aynı zihniyet bölgede yaşayan insanların hayatlarını zindana değiştirecek hendeklere methiyeler düzüyor. Biri de utanmadan ‘geri dönemezler’ diyor. Geri dönecekler. Ama siz açtığınız barikatlarda, hendeklerde yok olacaksınız” dedi. Erdoğan, bölgede Huzur ortamı tesis edilinceye kadar mücadelenin devam edeceğini de ekledi.

“BU NASIL İHANETTİR”

Erdoğan’ın hedefinde, Rus kanalında Türkiye’ye “IŞİD’e sarin gazı verdi” ifadelerini kullanan CHP’li Eren Erdem de vardı. Cumhurbaşkanı, “Yabancı bir devlet kanalında kendi devletini kimyasal silah satmakla suçlayanlar, ihanet çemberine dahil oluyorlar. Pekiyi kendi partisinden bir ses var mı? Bu nasıl bir ihanettir. Sen nasıl olur da Türkiye’yi Suriye gibi bir terör devletine sarin gazı vermekle suçlayabilirsin? Bunu partisinin içinde barındıranlara yazık” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X