Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyanet çok geç kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet’in yaz etkinliği kapanış programında konuştu. Erdoğan, “FETÖ ülkemizde kök salmış ve milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet’in bu konuda ciddi eksiklikleri olduğunu söylemek isterim. Diyanet İşleri bu konuda çok ama çok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyanet çok geç kaldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyanet’in yaz etkinliği kapanış programında konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Çeşitli platformlarda kimilerinin yeni nesil konusunda ümitsizliğini dile getirdiğini görüyorum. Ben ise tam tersine yeni nesilden, yani sizlerden ümitliyim. Onlar gibi ümitsizliğim yok. Allah’ın rahmetinden ümidimizi kesmeyeceğiz. Tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen, kendini her alanda en iyi şekilde yetiştiren bir neslin geldiğine inanıyorum, bu nesli karşımda görüyorum. İnşallah sizler ülkemizi ve milletimizi bugün bulunduğu yerden çok daha ilerilere taşıyacaksınız. Bunun için Türkiye’nin 2053 ve 2071 vizyonlarını biz sizlere emanet ettik. Biz göremeyeceğiz ama siz inşallah o günleri görecek ve yaşayacaksınız.

“EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAVRULARIMIZA YAPTILAR”

Bölücü örgütün çocuklarımıza ve gençlerimize vadedebileceği hiçbir gelecek yoktur. Yasinimizi nasıl şehit ettiler biliyorsunuz. Yasinimiz 15 yaşındaydı, Diyarbakır’da kurban eti dağıtıyordu, ne yaptılar? Kaçıncı kattan attılar biliyorsunuz. Şehit ettiler, ondan sonra araçla üzerinden geçtiler. Bunlar alçak, bunlarda insana saygı yok, bunlar haysiyetsiz. Bunların insana saygıyı bir kenara koyun, bunlarda merhamet, bu tür duygu yok. Tam tersine terör örgütü hayallerimizi çalarak, hayatlarımızı karartarak en büyük kötülüğü yavrularımıza yaptı. Örgütün eylemlerinde öncelikle okulları, yurtları, öğretmenleri hedef almasının sebebi budur.

“VAAZ KÜRSÜSÜNDEN TERÖRİST ÇIKMAZ”

Örgütün amacının, bölgedeki çocuklarımızı hem okuldan hem camiden kopartarak kendi sapkın ideolojilerinin kulu, kölesi, robotu yapmak olduğu açıktır. Niye? Çünkü biliyorlar ki camiden, mescitten, o minberlerden, o mihraptan, o vaaz kürsüsünden terör ve terörist çıkmaz

DİYANET’E ELEŞTİRİ

İmam hatiplerle farklı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. FETÖ ülkemizde kök salmış ve milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet’in bu konuda ciddi eksiklikleri olduğunu söylemek isterim. Diyanet İşleri bu konuda çok ama çok geç kaldı. Defalarca bu ikazları yaptık. Özellikle Güneydoğu ve Doğu’daki çalışmalarda geç kaldı. Diyanet’in görevi İslam’ı topluma öğretmektir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X