Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail televizyonuna konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl aradan sonra ilk kez bir İsrail televizyonuna röportaj verdi. İsrail ile normalleşme sürecine değinen Erdoğan, “Normalleşme sürecine ciddi manada yaklaşıldığını zannediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail televizyonuna konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra ilk kez bir İsrail televizyonuna konuştu. Erdoğan, Mavi Marmara baskınından sonra kesilen ilişkilerin yeniden kurulmasına da değindi.

İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başladığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

 

“3 maddelik bir talabimiz vardı; özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması… Netanyahu telefonda özürü gerçekleştirdi. Tazminat da yoluna girdi. Abuka meselesinde bir sürecin içindeyiz. Büyük ihtimalle kalkacak bu konuda münasebetler iyi. Normalleşme sürecine ciddi manada yaklaşıldığını zannediyorum.”

 

Mavi Marmara saldırısı için “Tüm delliller elimizde, İsrail askerlerinin kan dökülmesini engellemeye çalıştıklarına inanmak imkansız” diyen Erdoğan, röportajı yapan gazeteciye yönelik olarak da “Gerçekleri konuşun, gazeteci olmanız sizi doğruları söylemekten alıkoymamalı” ifadelerini kullandı.

 

ABD’de başkanlık seçiminde Donald Trump’ın sürpriz zaferine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trump’ın Müslümanlar konusunda sözlerini gerçeğe dönüştüreceğini düşünmüyorum” dedi.

 

Cumhurbaşkanı, dünya ülkelerinin ilerleme için güçlü liderlere ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X