Cumhurbaşkanı Erdoğan Meksika’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ülkelerini kapsayan ziyaretinin üçüncü ve son durağı Meksika’nın başkenti Meksiko’ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meksika’da

Küba’daki programını tamamlayan Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan özel uçak “TUR”, TSİ 06.35’te Meksiko Juarez Askeri Havaalanı’na indi. Erdoğan’ı, Türkiye’nin Meksiko Büyükelçisi Mustafa Oğuz Demiralp ve diğer ilgililer karşıladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de Meksika’ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkedeki ilk gününe Meksiko’da Ulusal Vatan Anıtı’nı ziyaretle başlayacak ve Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto tarafından resmi törenle karşılanacak. Nieto ile gerçekleştireceği baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, onuruna verilecek resmi öğle yemeğine katılacak. Matias Romero Enstitüsü’nü ziyaret ederek, burada bir konuşma yapacak Erdoğan, daha sonra GRUMA Şirketi Başkanı Juan Antonio Gonzalez’in onuruna vereceği akşam yemeğinde Meksika’nın önde gelen işadamlarıyla bir araya gelecek. 

Erdoğan, Meksika’daki ikinci gününde Teotihuacan Piramitlerini ziyaretinin ardından Türkiye’ye hareket edecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X