Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! ‘Ankara ve Bursa’dan sonra…’

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen 300 fabrikanın toplu açılış töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! ‘Ankara ve Bursa’dan sonra…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları…

Açılışını yaptığımız 300 fabrikanın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Gaziantep’in gelişmesi için çaba gösterenlere teşekkür ediyorum. Her bir fabrika, 83 milyonun tamamı için gurur kaynağıdır.

Sadece açılışını yaptığımız fabrikalar şehrimizin vizyonunun ispatına yeterlidir.

Gaziantep’in gelişmesi kalkınması için çaba gösteren, bu tesisleri şehrimize kazandıran iş insanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. 300 fabrikanın Bu yatırımların; tekstil, gıda ve ambalaj sektöründe yoğunlaştığını görüyoruz. Bu fabrikalarda 45 bin vatandaşımız doğrudan istihdama kavuştu. Tam kapasiteye geçmesiyle bu fabrikaların Gaziantep’in ihracatına 1 milyar doların üzerinde katkı sağlaması bekleniyor.

Milletimiz ile birlikte çalışmaya, üretmeye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin son 18 yılda hangi girdaplardan sıyrılarak bu günlere geldiğini en iyi siz biliyorsunuz. Ülkemizi ve bağımsızlığımızı hedef alan birçok saldırıyı başarıyla bertaraf ettik. Son dönemde de corona virüs salgını ile mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin sağladığı avantajları en iyi şekilde değerlendirerek ülkemizin tökezlemesine müsaade etmedik. Salgın döneminde toplumun hiçbir kesimini yalnız bırakmadık. Her ne kadar bu salgın çeşitli zorluklar getirse de iş dünyamıza yeni pencereler de açıyor.

Ankara ve Bursa’dan sonra Gaziantep’te modern bir fabrika kuracağız.

Salgın etkisini yitirip taşlar yerine oturdukça Türk ekonomisi yeni rekorlara koşmaya devam edecektir. Özel sektör ekonominin en önemli itici gücüdür. Türkiye’yi özel sektör eliyle büyütmeye çalışıyoruz. Her kim devlet ile özel sektörün iş birliğini eleştiriyorsa onun hedefi dışa bağımlı kılmaktır. Her kim şirketlere el koymaktan bahsediyorsa, onun amacı ülkemizin yeniden bataklığa saplanmasıdır.

Devrim arabalarının engellenmesinden ülkemize çağ atlatacak birçok hamlede aynı vesayetçi silüet vardır. Bu zihniyet değişmemekte ısrar etmektedir. Kendileri bilirler. Biz kendi işimize, yolumuza, hedeflerimize bakacağız.

‘Sağlam ağaca kurt yürümez’ derler. Mesele bünyenin sağlam olmasıdır. Türkiye ekonomisi ve sosyal dokusu ile ne kadar sağlam olursa, geleceğine o kadar güvenle bakacaktır.

Yatırım yapmak isteyene her türlü desteği verdik. Gaziantep tüm bu imkanları kullanan en iyi yatırımları yapan şehirlerimizin başında geliyor.

Birlik beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkı sarıldığımızda aşamayacağımız bir engel yok. Gençlerimizin ve çocuklarımızın teknoloji ile iç içe olmasını istiyoruz. Gaziantep’te bir ‘deneyap’ atölyesi kurduk. Geleceğin TEKNOFEST şampiyonları bu atölyelerden çıkacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X