Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Suriye krizi konusunda görüş teatisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in, çözüm bulmaya yönelik çabaların önemini vurgulayarak, bu hususta yakın temas içinde olmaya önem verdiklerini belirttikleri bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye krizi konusunda görüş teatisinde bulundu. Erdoğan ve Putin’in, çözüm bulmaya yönelik çabaların önemini vurguladıkları görüşmede, bu hususta yakın temas içinde olmaya önem verdiklerini belirttikleri bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı. Telefon görüşmesinde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel sorunlara da değinildi.

Putin’in, Türkiye’de 1 Kasım’da yapılan genel seçimlerin AK Parti’nin tek başına iktidar olmasıyla neticelenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Mısır’da Rus yolcu uçağının düşmesi sonucu hayatlarını kaybedenler için taziye dileklerini tekrarladı.

İki lider, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında Aralık ayında Rusya’da yapılacak Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısında ikili ilişkileri daha ayrıntılı biçimde ele alabileceklerini belirterek, bu ay içerisinde Antalya’daki G20 Zirvesi’nde yüz yüze görüşeceklerine dikkati çektiler.

Suriye krizi konusunda da görüş teatisinde bulunan Erdoğan ve Putin’in, çözüm bulmaya yönelik çabaların önemini vurgulayarak, bu hususta yakın temas içinde olmaya önem verdiklerini belirttikleri kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X