Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin ve Zelenski ile görüşmem olacak

İstanbul’da TRT World Forumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Teröristlerle mücadelede kimse bize hesap soramaz” dedi. Amerika Birleşik Devletleri’ne tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “F-16 meselesini çözemedik” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı, bu hafta sonu tahıl koridorunun daha iyi çalışması için Putin ve Zelenski ile görüşeceğini de açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin ve Zelenski ile görüşmem olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar” temasıyla İstanbul’da düzenlenen TRT World Forum’a katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Bir dönem yabancı dizilerin istilasına uğrayan ülkemiz, bugün dünya çapında sinema, dizi, belgesel programlarına imza atıyor.

(Tahıl krizi) Bu krizi çözmek amacıyla pazar günü Sayın Putin’le görüşmem olacak. Aynı şekilde Sayın Zelenskiy’le görüşmek olacak. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde savunurken, Rusya’ya yönelik akıl dışı politikalarla bölgedeki ateşin körüklenmesine de karşı çıktık.

Kıbrıs meselesinin hakkaniyetli bir zeminde yeni ve somut adımlarla çözüme kavuşturulması için diyalogdan vazgeçmiyoruz. Ege’de ve Akdeniz’de Yunanistan’ı hesapsızca destekleyerek, mütecaviz ve provokatif girişimlerine cesaret verenlere eyvallah etmedik, etmeyeceğiz.

NATO’da beraberiz ama Yunanistan’ın adalarını silahlarla, uçaklarla donatıyorsun. Biz hala bir F16 meselesini sizlerle çözemedik.

Biz her zaman haktan, hakikatten, gerçekten yana olduk. Onun için de bu teröristlerle verdiğimiz mücadelede bize kalkıp kimse hesap soramaz. Onca fedakarlığa rağmen bilhassa birliğimizi ve beraberliğimizi tehdit eden terör örgütleriyle mücadelemizde yalnız bırakıldığımızı asla unutmayacağız. Terör örgütlerine destek veren himaye eden tarafı olduğu her meselede karşısında yer alan Avrupa ile ortak gelecek hayali kurmamızın zor olduğu açıktır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X