Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi ve uyardı: Gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl Teşkilatıyla yemek programında önemli açıklamalarda bulundu. Doğu Akdeniz’deki gelişmelere değinen Erdoğan, “Yunanistan bu yaklaşım tarzını devam ettirecek olursa biz gereğini yaparız. Oruç Reis faaliyetlerine 23 Ağustos’a kadar devam edecektir. Bu süre zarfında en ufak bir tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi ve uyardı: Gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları…

Rizemiz hep 5 yıldızlı otellerin yokluğunu çekti. Gelenler kalacak yer bulamıyordu. Ama son zamanlarda arka arkaya böyle birkaç tane otelin açılması emeği geçen Rizeli hemşerimize teşekkür ediyorum.

Gerek belediyemiz valiliğimiz gece gündüz demeden Rize’nin kalkınması için çabalıyor. Yarın Ayder’i son hali ile gezip göreceğiz.

Rize Havalimanı’nı 2022’ye yetiştireceğiz. Böylece deniz üzerine inşa edilmiş 2 havalimanımız olacak. Bunlar Rize’ye geliş gidişleri rahatlatacak. Buradaki yatırımların açılışlarını yaparak, bizzat takip ediyoruz edeceğiz.

Yarın şantiyeye bizzat giderek yerinde göreceğiz çalışmaları. Rize’nin kalkınması için mücadelemize devam edeceğiz. Hep dedik; durmak yok yola devam. Bizim önümüzü kesmeye çalışanlarla da vaktimiz de halimiz yok. Yapacak çok işimiz var.

Biz önce memleket diyen bir kadroyuz. Milli iradenin üstünde bir güç tanımadık tanımıyoruz. Biz gece gündüz demeden çalıştıkça milletimiz de bize destek verdi.

Meydanı darbe sevdalılarına, devletimize kasteden teröristlere bırakmadık. Mücadelemizi hukuk içinde yürüterek alnımız ak biçimce bu günlere geldi.

Döviz kurundan, faizden, terörden, ülkemizin tökezlemesinden medet uman CHP zihniyetindeki muhterislere boyun eğmeyeceğiz.

Kendi topumuzu, kendi gemimizi üretiyor, bunlar dost ülkelere ihraç ediyoruz.

Suriye, Libya, Doğu Akdeniz hak ve hukukumuzu savunuyoruz. Türkiye muhasır medeniyetlerin üstüne çıkma seviyesine hiç olmadığı kadar yakındır. 70 yıldır toprakları gasp edilen mazlum Filistin’in umudu Türkiye’dir.

Ülkemizin içinde olmadığı bir denklemin başarılı olma şansı yoktur.

Türkiye ayağına vurulan tüm prangaları bizimle beraber kırmıştır. Ölüleri bile rehin alan bir sağlık sistemi vardı.

Kadınlarımız, kızlarımız özgürlüklerine bizim dönemimizde kavuşmuştur.

IMF kapılarında bekletilen bir Türkiye vardı. IMF bizden borç talebinde bulundu. Ben de arkadaşlara ‘verin verin’ dedim.

Türkiye’nin gerek sahadaki gerekse masadaki gücü artık rakiplerimiz tarafından bile kabullenilmektedir.

DOĞU AKDENİZ

Doğu Akdeniz’de Macron ve Yunanistan tarafından oluşturulan gündem, hazımsızlığın örneğidir.

Bugüne kadar yumuşatıcı olduk. Ancak Yunanistan yaklaşımımıza aynı şekilde cevap vermiyor. Yunanistan bu yaklaşım tarzını devam ettirecek olursa biz gereğini yaparız.

Oruç Reis faaliyetlerine 23 Ağustos’a kadar devam edecektir. Bu süre zarfında en ufak bir tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz.

100 yıl önce Türkiye’yi ince bir siyasetle güneyindeki enerji kaynaklarının dışında bırakanlar Doğu Akdeniz’de bunu başaramayacaklardır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X