Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ünal, “Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump’la yaptığı görüşmesi az önce sona erdi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Merkezi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) devam ederken gazetecilere değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Toplantıda iç ve dış siyasi gelişmelerle ekonomik ve sosyal gelişmelerin değerlendirmesinin yapıldığını belirten Ünal, “Bu esnada Sayın Genel Başkanımız, Trump ile yapacağı telefon görüşmesi için toplantımızın başkanlığını Sayın Başkan Vekilimiz, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey’e bırakarak görüşmeyi yapmak için Külliye’ye geçti. Trump ile yapılan görüşme az önce sona erdi. Birazdan Sayın Genel Başkanımız Putin ile bir telefon görüşmesi yapacak.” ifadelerini kullandı.

Ünal, toplantıda teşkilat başkanlığının sunum yaptığını, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ile şehitleri anma faaliyetlerinin değerlendirildiğini belirtti.

TBMM parti grubu çalışmaları ve gündemin değerlendirmesiyle ilgili görüşmelerin gerçekleştiğini kaydeden Ünal, özellikle partinin 2017’nin sonuna kadar bütün ilçe teşkilatlarının kongrelerinin tamamlanacağını, teşkilatlarla ilgili genel bir gözden geçirme çalışmasının yürütüleceğini aktardı. 

“Gerekli güvenlik sağlandığı için tabii ki güvenle yürüyecekler”

Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın, Türkiye’nin adalet sembolünün Kılıçdaroğlu olduğu, AK Parti’nin de adalet sistemini çökerttiği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Ünal, “CHP’nin bu yürüyüşü, toplantıda özel olarak ele alınmamıştır. Bu yürüyüş iç ve dış siyasi gelişmeler çerçevesinde ele alınmış ve konuşulmuştur.” dedi. 

Ünal, CHP sözcülerinin bu yürüyüş sırasında “korkmadan, cesaretle yürüdüklerini” söylediklerini anımsatarak, “Evet, devletimiz gerekli güvenliği, hassasiyeti sağladığı için tabii ki güvenle yürüyecekler. Biz oradaki yürüyen her bir vatandaşımızın hükümet olarak güvenliğinden tabii ki sorumluyuz. Ama mesele orada devletin sağladığı güvenlik altında cesaretle yürümek değil. Mesele CHP’nin ‘kontrollü darbe’ dediği, ‘başarısızlığa mahkum edilmiş darbe girişimi’ diye nitelendirdiği 15

Temmuz gecesi devletin helikopterini, uçağını, tankını ele geçiren asker kıyafetli teröristlerin olduğu gece cesaretle yürümekti.” değerlendirmesinde bulundu.

‘MHP’ye içtüzük paketi sunuldu’

AK Parti ve MHP’nin iç tüzük paketi üzerinde çalıştığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Mahir Ünal, “Bildiğiniz gibi AK Parti tarafından MHP’ye bir iç tüzük paketi sunuldu. 11 Temmuz günü de Anayasa Komisyonunda iç tüzük görüşülmeye başlanacak.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X