Cumhurbaşkanı Erdoğan üretim reform paketini onayladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği kanuna göre, sanayi işletmelerinin, her yıl hafta tatillerinde çalışabilmek için belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı alma zorunluluğu kalkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan üretim reform paketini onayladı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun, ‘İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri’ ile ‘İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesi’ hükümleri, 1 Temmuz 2020’ye ertelendi. Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen il ve ilçelerdeki OSB’lerde yer alan parseller, tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis edilebilecek. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan üretim reform paketinin iş dünyasına hayırlı olmasını temenni etti.

YÜKLER HAFİFLEYECEK

Kütükcü, kanunun iş dünyasının ve üretimin üzerindeki yükleri önemli ölçüde hafifleteceğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Kanunun onaylanmasıyla birlikte sanayicilerimizin, belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı alma zorunluluğu kalktı. İşletmelerimizin organize sanayi bölgelerinde yapacakları yatırımlarda yatırım maliyetinin azaltılması amacıyla arsa tahsislerinden damga vergisi alınmayacak. OSB’ler ve diğer planlı sanayi bölgelerindeki işletmelerimiz emlak vergisinden muaf olacak. Yıllardır söylediğimiz TRT payı ise kaldırıldı. OSB’lerde arsa tahsis rakamlarına üst sınır getirildi. 

OSB’lere faaliyetleri için gerekli olan ve bakanlıkça uygun görülecek projeler için kredi verilebilecek, finans kuruluşlarından kullanılan krediler için ise kredi faiz desteği sağlanabilecek. Yine OSB’lerden KOSGEB payı kaldırıldı. Türkiye’nin Bakanlar Kurulu izniyle yurtdışında da OSB kurabilmesinin yolunun açıldı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X