Cumhurbaşkanı Erdoğan zeytin hasadına katılacak

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Ayvalık’ta zeytin hasadına katılacağını ve bir tesiste zeytinyağı üretimine tanık olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan zeytin hasadına katılacak

Körfez Bölgesi ve Ayvalık’ta hazırlıkları yerinde inceleyen Vali Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Balıkesir’i ziyaret edeceğini söyledi.

Erdoğan’ın, Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde bazı temaslarda bulunacağını ve açılışlara katılacağını belirten Yaman, “Dünyanın en güzel zeytinyağının üretildiği Ayvalık’a teşrif ederek hem zeytin hasadına katılacaklar hem de Ayvalık’ın önemli zeytinyağı fabrikasında zeytinyağının üretimine tanık olacaklar” diye konuştu.

Yaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin Balıkesir için çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Çünkü ilimizde, Körfez Bölgesi her ne kadar turizm ağırlıklı olup, gelirinin büyük bir kısmını turizmden sağlamış olsa da bu bölgemiz, aynı zamanda en kaliteli zeytinlerin yetiştirildiği bölge. 170 milyon zeytin ağacının bulunduğu ülkemizde, aşağı yukarı 12 milyon zeytin ağacı, Balıkesirimizde bulunuyor. Bu, çok önemli. Ayvalık’ın zeytini, özellikle de yeşil zeytini ve Ayvalık zeytinyağı, dünyada haklı bir üne kavuştu. Ben, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu gelişlerinin ilimizdeki üreticilerimiz için çok önemli olduğuna inanıyorum. Balıkesirimiz genelinde büyük bir coşkuyla Sayın Cumhurbaşkanımız bekleniyor.”

“Ziyaret, bu makus talihin dönme şansıdır”

Ayvalıklı zeytin üreticisi ve zeytinyağı fabrikası sahibi Ahmet Sucu da Erdoğan’ın ziyaretinin zeytin sektörü için çok büyük bir şans olduğunu belirtti. Türkiye’de zeytin ağacı ve zeytinyağının makus bir talihinin olduğunu öne süren Sucu, şöyle devam etti:

“Bence Sayın Cumhurbaşkanımızın Ayvalıkımızı ziyaret etmesi, bu talihin dönme şansıdır. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız bereketiyle gelir. Tabii ki sonuçta devletimizin en başındaki insanın zeytinyağını önemsemesi, yine devletin en başının ilk defa böyle bir hasada gelmesi bizim için çok çok önemli. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, rahmetli Celal Bayar’dan sonra zeytin hasadına gelecek ilk Cumhurbaşkanımız olacak. Tabii ki bunu söylerken, bundan önceki cumhurbaşkanlarımızı incitmek amacında değilim ama Ayvalıkımızı devletimizin en üst makamındaki büyüklerimizin her ziyareti, Ayvalıkımıza bereket getiriyor, güzellikleri beraberinde getiriyor.”

“Kendisine zeytinyağının tadını ve bereketini anlatacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sektörün sorunlarını anlatacaklarını belirten Sucu, şunları kaydetti:

“Bizler, çiftçiyiz. Çiftçinin makus talihinde zeytin hasadı, ‘bir sene var, bir sene yok yılı’ olarak geçiyordu. Ayvalık’ta son 5 yıldır zeytinlik alanlarda mahsul yok. Bundan dolayı çok ciddi sıkıntılarımız var. İnşallah, kısmet olursa Sayın Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde ağırlar, dertlerimizi en iyi şekilde kendisine anlatır ve kendisinden de sorunlarımıza devlet bazında çözümler alırız çünkü hiç değişmeyen bir sıkıntımız var. Sabit oturması gereken bir prim sistemi, sabit bir zeytinyağı toplama müessesesi… Bunlar, bizim olmazsa olmazlarımız. İnşallah, bu sorunlarımızı beyefendiye uygun bir şekilde ifade ederiz. Kendisine hem zeytinyağının tadını ve bereketini anlatacağız hem de kendisinden sadece zeytin ve zeytinyağı değil Ayvalık olarak bunları talep edeceğiz. Bu ziyaret, bizim büyük bir şans. İnşallah, hayıra gelir, hoş gelir ve güle güle göndeririz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X