Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bursa kestanesi götürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla vereceği resepsiyonda, toplumun farklı kesimlerinden başarıları ve yaşam hikayeleriyle gündeme gelen kadınları ağırlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bursa kestanesi götürecek

Ayakkabı boyacılığıyla çocuklarını okutan Çankırılı Sevim Koçak, apartmandaki yangında 44 yıllık yatalak eşini bırakmayan İstanbullu Mahinur Tunca, uçakta nefes borusu tıkanan 21 aylık bebeğin hayatını kurtaran kabin memuru Sinem Aydemir, Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu Eskişehirli Semin Öztürk, ambulans şoförü Bursalı Hülya Durmaz, görme ve işitme engelli 85 yaşındaki yatalak hastaya akrabalık bağı bulunmamasına rağmen yıllarca bakan Konyalı Leyla Ildırlı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne konuk olacak.

Evlat edindiği engelli Enes’e kimsenin kendisi gibi bakamayacağı düşüncesiyle üzülerek resepsiyona katılamayacağını bildiren Konyalı Harmankaya, durumundan haberdar olan Erdoğan’ın talimatıyla yeniden çağrıldığı programda ailesiyle yer alacak – Resepsiyonda, 86 yaşındaki Mersinli Meziyet Coşkun, başbakanlığı döneminden bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazdığı şiirleri sunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla vereceği resepsiyonda, toplumun farklı kesimlerinden başarıları ve yaşam hikayeleriyle gündeme gelen “fedakar kadınlar”ı ağırlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki resepsiyona, aralarında vali, rektör, temizlik görevlisi, polis, şehit annesi, şehit eşi ve köy korucularının da yer aldığı yaklaşık 250 kadın davet edildi.

Kadın davetliler arasında 2 vali, 7 muhtar, Van, Tunceli ve Bitlis’te görev yapan 3 köy korucusu, 12 rektör, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından il müdürleri ve doktorların da aralarında bulunduğu çeşitli meslek grupları ile toplumun farklı kesimlerinden kadınlar ve ülkelerindeki savaş sonrası Türkiye’ye gelen 5 Suriyeli de yer alıyor.

“Benim için gurur”

Bursa‘da, bir süre acil tıp teknisyenliği, son 2 yıldır da ambulans sürücülüğü yapan Hülya Durmaz (32), Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetinin heyecanını yaşıyor.

Böyle bir davet için uygun görülmüş olmasının, bu işi iyi ve güzel yaptığını düşündürttüğünü belirten Durmaz, şunları dile getirdi:

“Demek ki fark edilmiş. ‘Evet burada böyle bir iş var ve bunu, bu kadın başarıyla yerine getiriyor’ demişler ve beni davet etmişler. Bu başarıyı görmüşler ki beni oraya davet ediyorlar. Çok mutlu oldum. Yaptığım işten dolayı onurlandırılmam benim için gurur verici. Çok heyecanlıyım. Orada da heyecanlanacağım. Tahmin etmediğim bir şeydi. Mutlu oldum. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a yaptıkları bu nazik davetten dolayı çok teşekkür ederim.”

Mesleğini severek yaptığını vurgulayan Durmaz, şöyle devam etti:

“Aslında ‘Ambulansı kullanmak erkek işidir’ diye düşünmemek lazım. Sonuçta kullanılan bir araç. Bazı insanlar buna garip bakabiliyor. Yanımda erkek doktor arkadaşlarım dururken bir göreve gittiğimizde ‘Neden kadın ambulans kullanıyor da erkekler kullanmıyor?’ diyorlar. Bunu çok iyi karşılayanlar da var. Bazen hastane girişlerinde alkışlarla karşılanabiliyorum. ‘Helal olsun’ diyenler de var. Kadınlar istedikleri zaman her işin üstesinden gelebilir.”

Durmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye olarak Bursa‘dan kestane şekeri götüreceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X