Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ’15 milletvekili’ne sert sözler

CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekilliyle ilgili sert eleştiriler yönelten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey 15 milletvekili siz iradenizi nasıl oluyor da bu kadar ucuza satıyorsunuz?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ’15 milletvekili’ne sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da AK Parti Gençlik Kolları Kongresi”nde konuştu.

“Kimi henüz 16-17 yaşlarında körpe bir fidanken şahadete yürüyen 15 Temmuz’un genç yiğitlerine, aslanlarına selam gönderiyorum. Abdullah Tayyip Olçok’u, Mahir Ayabak’ı, Mutlu Cankılıç, Uğut Kadir Işık’a, Özgür Mustafa Karasakal’ı rahmetle yad ediyorum. Rabbim öyle buyuruyor, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz.’ Ve vatanımızı böldürmedik, böldürmeyeceğiz. Kararlılıkla yürüyeceğiz. O güzel kelimeleriyle şair ne diyor? ‘Vurulan ömrünün ilk baharında, kanından çiçekler açar yanında, cümle şehitlerin omuzlarında, bir sabah gelecek kardan aydınlık.’

“Siyaset özünde millete hizmet yarışıdır. Siyasetçinin var oluş gayesi de ülkeye millete ve elbette oyunu aldığı seçmene en güzel, en kaliteli şekilde hizmet etmektir. Siyaset ilkelerle prensiplerle belli değerlerle yapılan, yapılması gereken bir iştir. Ahlakı, ilkesi olmayan siyasetin ne ülkeye ne de millete faydası olur. Rüzgar gülü gibi esintiye göre yön değiştiren, eğilip, bükülen bir siyasi anlayış popülizmin bataklığında debelenmeye mahkumdur.”

“Türk siyasi hayatı, gerçekten ibret verici hadiselerle doludur. Siyasi tarihimizde, bir tarafta ülkesine hizmet için gecesini gündüzüne katan asil devlet adamları, diğer tarafta da üç kuruşluk menfaati için 40 takla atan şahsiyet fukaraları vardır. 90 yıllık siyasi geçmişimizde milletin emanetini canı pahasına koruyan kahramanlar olduğu gibi darbecilere selam duran, tankları görünce sıvışıp kaçan korkaklar da vardır. Türk siyasetinde ülkenin bekası için kurşun yağmuru altında kenetlenenler olduğu gibi ülke düşmanlarına yancılık yapmayı siyaset zanneden muhterislere de rastlanır.”

“CHP, hiçbir ilke ve ahlakla bağdaşmayan, kapalı kapılar arkasında yürüttüğü pazarlıklarla Türk siyasetini kirletmeye, lekelemeye devam ediyor. Bu siyasi tarihimize yeni bir utanç vesikası olarak kaydoldu. Aslında bu hadise aradan geçen 40 yıla rağmen CHP’de hiçbir şeyin değişmediğini de ortaya koymuştur. Her ne kadar kendileri ve medyadaki avaneleri, bu skandalı örtbas etmeye kalksalar da milletimiz meseleyi çok net bir şekilde görmüştür, ortadaki fotoğraf öylesine kötü ki, bu tezgahın milleti kandırmaktan ziyade ülkemizin ana muhalefet partisini itibarsız hale getirme noktasında bir hamle olduğunu görüyoruz.”

SALON DIŞINDA BEKLEYENLERE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salon önünde bekleyenlere de seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dışardaki konuşmasında şunları söyledi: 

“Tam bir kırılma noktasındayız zira Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık bir dönüm noktasına gelmiştir ve bu dönem noktası Türkiye’nin ileri atılım noktası olacaktır.”

 “Tabii bu aralar malum Türkiye’de terörle mücadelemizi, başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, Kandil’de, Bestler Deresi’nde mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Şu anda Afrin’de etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 4 bin 500’e doğru ilerliyor. Öbür tarafta Kuzey Irak’ta 300’ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi. İçeride Cudi’de Gabar’da aynı şekilde teröristler etkisiz hale getiriliyor.”

“Gençler bu heyecanınızı 24 Haziran’a kadar devam ettirmenizi istiyorum. 24 Haziran’da sandıkları hep birlikte patlatalalım.”

“Biz 81 milyona aşığız, bizde ayrım yok. Biz bu milletin dertlisiyiz, inşallah gelecek daha iyi olacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X