Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hatay’da önemli açıklamalar

Türkiye’nin ilk yüzer LNG depolama ve gazlaştırma gemisi Ertuğrul Gazi göreve başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Stadı, BOTAŞ Ertuğrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Tesisi Hizmete Alımı, MOBSAN Sanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hatay’da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Hatay Stadı, 26 bin 600 seyirci kapasitesi ile bu yıl başarıyla da devam eden bir sezon oldu. TOKİ tarafından inşa edilen bu güzel stadımızın bordo beyaz renkleriyle gönlümüzde taht kuran Hatayspor’un coşkusuyla şenleneceğine inanıyorum.

Hizmete alma sevincini paylaşacağımız bir önemli diğer yatırım da BOTAŞ’ın Dörtyol Terminali’ndeki yüzer LNG tesisine sahip Ertuğrul gemisidir. Kendi sınıfında son teknoloji ile inşa edilen Ertuğrul Gemisi, günlük 28 milyon metreküp kapasitesi ile gazlaştırma işlemi yapabilecektir. Kendi bayrağımızla hizmet verecek Ertuğrul’un gazlaştırma kapasitesi itibarıyla ülkemizin doğalgaz ihtiyacının yüzde 10’undan fazlasını karşılama kapasitesine sahiptir. Özellikle kış aylarındaki dalgalanmalara karşı ülkemize önemli bir esneklik sağlayacaktır. Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazı 2023 yılından itibaren kullanmaya başladığımızda bunun esnekliği çok daha fazla artacaktır.

Bugün açılışını yapacağımız bir önemli yatırım da, Antalya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi’dir. Bu alanda yeni bir atılım yapılacağına inanıyorum. Şehrin muhtelif bölgelerinde ve verimsiz şartlarda çalışan mobilyacılarımız toplam 200 bin metrekare alana sahip bu alanda üretime devam edecektir.

Her bir yatırımın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor bu hizmetlerin Hatay’ın hizmetine verilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Hatayda önemli açıklamalar

“35 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK”

Ülkemizi eser ve hizmet siyaseti ile Cumhuriyet tarihimizde yapılan tüm yatırımları beşe ona katlayacak yatırımlarla biz buluşturduk. 19 yılda Hatay’a toplam 35 milyar lira yatırım yaptık. Eğitimde 8 bin 836 adet yeni derslik kazandırdık. 2. devlet üniversitesi olarak İskenderun Teknik Üniversitesi’ni biz kurduk. 7 bin 344 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Hatay’a dünyanın en büyük mozaik müzesini biz kazandırdık. Şehrimize 44 adet spor tesisi ve gençlik merkezleri ile birlikte bugün açılışını yaptığımız 26 bin 600 seyirci kapasiteli Hatay Stadı’nı biz kazandırdık.

Hatay’a aktarılan sosyal yardım miktarını yıllık 3,5 milyon liradan 1,3 milyar liraya ulaştırdık. Sağlıkta Hatay’a 14’ü hastane olmak üzere 45 tane sağlık tesisi inşa ettik. 23 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Ayrıca 660 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi’nin proje çalışmaları da sürüyor. TOKİ vasıtasıyla 8 bin konut projesini hayata geçirdik. Hatay için toplamda 287 bin metrekarelik alanda 6 millet bahçesi projesini başlattık. Birini bugün hizmete verdiğimiz millet bahçelerinin kalanının da en kısa sürede tamamlanmasını sağlayacağız.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Hatayda önemli açıklamalar

Hatay’a aktarılan sosyal yardım miktarını yıllık 1.3 milyar liraya ulaştırdık. Sağlıkta 14’ü hastane olmak üzere 45 adet sağlık tesisi inşa ettik. 23 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. 660 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi’nin projesi devam ediyor. 8 bin konut projesini hayata geçirdik. 6 millet bahçesi projesini başlattık.

“TESCİLLİ TÜRKİYE DÜŞMANLARI”

Maalesef karşımızda bir türlü yerli ve milli olmayı başaramayın bir anlayış var. Karşımızdakilerin gerçek yüzlerini, gerçek niyetlerini gördük. Ona göre kendi yolumuzu çizdik. Biz demokratlık görüntüsü altında faşistlik yapmıyor, herkesin hakkını, hukukunu, özgürlüğünü teminat altına alıyoruz. Çünkü biz bu millete aşkla bağlıyız. Tescilli Türkiye düşmanlarının peşine düşerek ülkenin geleceğine talip olmaya kalkanların sonu hüsrandır.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Hatayda önemli açıklamalar

ERDOĞAN VATANDAŞLARA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’a yönelik faaliyetlere ilişkin, “Şimdi yeni barajlarla, kapalı su dağıtım sistemleriyle beraber inşallah su sıkıntılarını tamamıyla çözme noktasına geliyoruz, onun da adımlarını atıyoruz.” dedi.

Erdoğan, Hatay Stadı’nın açılışı öncesi vatandaşlara hitap etti. “Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” sözünü hatırlatan Erdoğan, bu birliktelik, beraberlik ve kardeşlikle bugüne geldiklerini söyledi.

Hatay Stadı’nın bulunduğu alana gelirken çakılı bir çivi görmediğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: “Maalesef ana arterler bıraktığımız yerde kalmış ama biz yola devam ediyoruz. İşte arkamda 26 bin 600 kapasiteli Hatay Şehir Stadı. Biz eserlerimizle konuşuruz, onlar ise sadece laf ederler. Unutmayın eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. İşte bakın şurada da Hatay Kapalı Spor Salonu, o da bitiyor. Kısa zamanda inşallah onu da bitireceğiz. Hatay’ın gençliğine ne gerekiyorsa ne layıksa bunları yapacağız.”

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Hatayda önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere kendisini büyük bir ilgiyle karşıladığı için teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Bir şey sorayım ya. Şu havalimanını kim yaptı? Kardeşlerim havalimanından buraya, İskenderun’dan bütün şu yolları 3 gidiş-3 geliş, 2 gidiş-2 geliş, bu yolları kim yaptı? Diğerlerinin burada yaptığı bir yolları var mı? Ama bizim işimiz, gücümüz bu. Amik Ovası sürekli taşkınlar altındaydı. Amik Ovası’nı da bu taşkınlardan kurtardık mı? Şimdi yeni barajlarla, kapalı su dağıtım sistemleriyle beraber inşallah su sıkıntılarını tamamıyla çözme noktasına geliyoruz, onun da adımlarını atıyoruz. Ama unutmayın bu ülkede Hatay nasıl ki işgalin özellikle acısını, özgürlüğün tadını, vatan hasretinin ne demek olduğunu çok iyi bilir, işte biz de bunu çok iyi bilen Hatay’a hizmetin ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Onun için yapacağımız çok şey var.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X