Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde ittifak açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik açıklamalar

 Erdoğan, “Bahçeli ile bir araya gelerek değerlendirilebilir. 1. olduğumuz yerde aday çıkmamayı tabana anlatamam. Devlet Bahçeli ile her an görüşebiliriz.(Af teklifi) Çalışılması talimatı verdim, dönünce karar veririz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP’nin İstanbul adayı çıkarmama kararını ise bir mazeret olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Erdoğan, Trump ile karşılaşmasına dair. “Sadece muhabbet havasında bir karşılaşma oldu. Trump, ‘görüşürüz’ dedi ama akşam yemeğine gitmedim” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York şehrine yaptığı ziyaretin dönüşünde gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin, “1. olduğumuz yerde aday çıkarmamayı tabanıma anlatamam. Bahçeli’yle her an görüşebiliriz. Konuşup inceler, nihai kararı veririz” ifadelerini kullandı.

Trump ile karşılaşmasına iliklin ise Erdoğan, “Sadece muhabbet havasında bir karşılaşma oldu. Trump, ‘görüşürüz’ dedi ama akşam yemeğine gitmedim. ” ifadesini kullandı. 

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“MASASINDA SİSİ VARDI”

“Bizim ortaya koymuş olduğumuz küresel barış vizyonuna karşılık, ABD yönetiminin tek taraflı ve dayatmacı dünya perspektifini sürdürmesi dikkati çekiyor. Trump’ın küresel ticaretten Latin Amerika’ya, mültecilerden Ortadoğu’ya kadar uzanan çeşitli konularda dile getirdiği görüşler pek çok dünya liderinin tepkisini çekti.

‘Güçlüyüm öyleyse haklıyım’ mantığıyla, adil ve barışçıl bir dünya düzeni kurulamaz. Nitekim Trump’ın ekonomik durumunu, vesaireyi anlatınca salonda gülüşmeler olması, katılımcıların nasıl bir yaklaşım içinde olduklarını açıkça ortaya koymuştur.

ABD’NİN İRAN’A YAPTIRIM KARARI

Gerekirse Çin’de de doğalgaz alacağız. Doğalgaz gibi stratejik ürünlerde geri adım atamayız

MÜNBİÇ’TE PYD/YPG VARLIĞI

ABD takvime uymadı, PYD/YPG o bölgeyi terk etmedi

MHP’NİN AF TEKLİFİ

Çalışılması talimatı verdim, dönünce karar veririz. 

TRUMP’IN BM’DEKİ KONUŞMASI

ABD’nin elindeki tek silah dolar.

TÜRKİYE’NİN RUSYA’DAN SİLAH ALMASI

Gerekirse Çin’den de alacağız.

RUSYA İLE İDLİB MUTABAKATI 

Radikal grupların ağır silahlarının tasfiyesine büyük önem veriyoruz. En büyük yük bizim MİT başkanlığımızda. Çalışmalar iyi gidiyor. İdlib’de 3.5 milyon insanın bombardımana uğraması halinde fatura çok ağır olurdu.

Bize doğru bir göç dalgasına yol açabilirdi. Allah göstermesin, oralardan 500 bin ya da 1 milyon insan daha gelse altından kalkmak çok zor olur. Hamdolsun, şu an itibarıyla, işler yoluna girmiş görünüyor. Hatta dün 50-60 bin kişi evine döndü. Bunlar güzel gelişmeler. Temenni ederim ki bu devam eder.

Rusya ile görüştük. Onu başarabilirsek yeniden inşa süreci başlatabilirsek, bölgede bunları yeniden ayağa kaldıralım istiyorum. Bunları Almanya’da Merkel ile görüşeceğim. Muhammed bin Selman G-20’de görüşme yapmak istemiş. Onun verdiği sözler de vardı. Bölgede yeniden inşa sürecini başlatabilmek önemli.

Bunun başlaması, oradaki tahribatı gidermeye de vesile olacaktır inşallah. (İdlib’e bombardıman iddiaları) Şu anda öyle bir şey söyleyemeyiz. Kesin konuşamayız.

Ama an itibarıyla öyle bir şey yok. Temennimiz odur ki böyle bir şey olmasın. Bunlar bize Sayın Putin’in vaatleri. Bu arada bir de İstanbul’da bir dörtlü zirve yapacağız. Almanya, Rusya, Fransa ve Türkiye olarak İstanbul’da bir araya geleceğiz. Ön görüşmeler yapıldı, şimdi tarih belirlenmesi gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X