Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever Eğitime Destek Kampanyası Ödül Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları; Milli mücadelenin ilk başarılarından biri olan bu zaferin kazanılmasında emeği geçen Antepli kardeşlerimin her birine milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Kurtuluşu asıl perçinleyen o şehrin insanıyla alt yapısıyla, üst yapısıyla gelişmesidir. Gaziantep bunu başarmış şehirdir. Gaziantep başarısı sadece kendisiyle sınırlı kalmamış örnek bir kalkınma modeline dönüşmüştür. Her iş gibi kalkınmanın temel şartlarından biri de eğitimli, yetişmiş iş gücüdür. Komşusu açken tok yatan bizden değildir emrini tüm dünyaya hakim kılabilsek emin olun şu yerküre üzerinde tek bir mağdur kalmaz. Eğitim öğretimi önceliklerimizin başına aldık. Derslik sayımızı 343 binden 601 bine yükselttik. Okullarımızda görev yapan öğretmenlerin 4’te 3’ü bizim dönemimizde göreve başladı. 76 üniversitemiz varken şimdi 207 üniversiteye akademik personel sayısını 180 bine çıkardık.Üniversitemizin olmadığı il yok. Bugün artık her alanda ihtiyacını karşılayacak pırıl pırıl insan kaynağına sahip bir Türkiye var. Ülkemizi her alanda olduğu gibi eğitim öğretimde de hedeflerine ulaştıracağız.Haliç’i temizledik ve içindeki bütün pislikleri taşımak suretiyle kurtardık. Bütün mesela inanmaktır.

Gaziantep neydi şimdi ne oldu. Demek ki ehil ellere verilirse bu vatanı milleti sevenlere verilirse Gaziantep’te Anadolu’nun bağrında şu anda geldiği durumu gibi daha da iyi hale gelir. Gaziantep ile övünmek bizim için şereftir. Bizim tek derdimiz var ihracat, ihracat ve ihracat. Bunu başaracağız.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X