İmzalar atıldıktan sonra Erdoğan açıkladı: Bosna Hersek’e göndereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle anlaşmaların imza törenine ve ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan “Dost kara günde belli olur anlayışı ile Bosna Hersek’in yanında olduk. 30 bin doz aşıyı Bosna Hersek’e göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

İmzalar atıldıktan sonra Erdoğan açıkladı: Bosna Hersek’e göndereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları…

Salgın nedeniyle son 1 yılda temaslarımızı yoğun gerçekleştiremedik. Bunu önümüzdeki dönemde telafi edeceğiz.  Dost kara günde belli olur anlayışı ile Bosna Hersek’in yanında olduk.  30 bin doz aşıyı Bosna Hersek’e göndereceğiz. Bosna Hersek’in huzuruna önem veriyoruz.

Aramızdaki ticari ilişkilerin daha arttırılması konusunda karar verdik. Ticaret hacmimizi kısa zamanda 1 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. İşbirliğimizin geliştirmesi konusundaki kararlılığımızı vurguladık. Bugünkü görüşmelerimizde Balkanlar’da bölgesel iş birliği konuları da gündemimizdeydi.  Saray Bosna – Belgrad otoyolu projesinde gelinen aşamayı da ele aldık. Bu projenin Sırbistan ayağının temelini hep birlikte atmıştık. Türkiye Bosna Hersek Sırbistan 3’lü zirvesini gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz.   Ülkemizin Bosna Hersek’in başta NATO olmak üzere Avrupa Atlantik kurumlarıyla olan entegrasyonuna desteğini bir kez daha teyit ettik.

Son dakika: İmzalar atıldıktan sonra Erdoğan açıkladı: Bosna Herseke göndereceğiz

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik’in açıklamaları:

Öncelikle sayın Cumhurbaşkanı bizi burada davet ettiği için teşekkür ediyorum. Pandemi ilişkilerimizi durdurmuştu fakat tamamen durdurmadı. Bu üç anlaşmanın imzalanması bizim ilişkilerimizin daha iyi seviyeye çıkarılması açısından son derece önemli olacaktır. Otoyolu projesi çok önemli bir iş ve buna tereddüt eden ve şüphe duyan her kimse şunu bilmeli ki bu proje gerçekleştirilecek.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inisiyatifi biz durur ve devam etmezdik. Bu inisiyatif Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu projenin gerçekleştirilmesi açısından en büyük katkı oluyor. İlişkilerimiz herkese güzel bir örnek olmalı.

Bu yaşadığımız dönemde Türkiye zor bir pandemi döneminden geçse bile bizlere yardım ettiği için son derece müteşekkirim. Maalesef global sistemler yüzünden Bosna Hersek’te aşıları temin edemedik. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük bir saygı duymak ve burada göstermek istiyorum. Büyük bir lider.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X