Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli Kıbrıs mesajı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’ye sulama iletim tünellerinin açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çözüm planına hayır diyen Rumlar, AB üyeliği ile ödüllendirdi. Kıbrıs Türk tarafının Cenevre’deki önerilerine tam destek verdik.Yeni müzakere süreci iki devlet arasında yürümeli” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli Kıbrıs mesajı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Sulamaları İletim Tüneli Işık Görünme Töreni’ne canlı bağlantıyla katılıp, açıklamalarda bulunuyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şöyle;

“Kıbrıs Türk!ünü kimseye muhtaç etmeme kararımızı ortaya koyduk. Milletimizle Kıbrıs Türkü arasındaki beraberliği her alanda pekiştirdik.

Kıbrıslı kardeşlerimizi öz yurtlarında azınlık durumuna düşürmek istediler.

Kapalı kapılar ardında Kıbrıs Türklerinin haklarını teslim edenler, iş icraata geldiğinde maalesef hep üç maymunu oynadılar. Kıbrıs müzakerelere Rum tarafının uzlaşmaz tutumu nedeniyle sonuçsuz kalmıştır. 1963-1974 yılları arasında Kıbrıs Türklerini katledenler masadan kaçmıştır.

Rum tarafının şımarıklığı nedeniyle müzakereler sonuçsuz kaldı. Gayemiz, KKTC’nin gelişip güçlenmesi ve Kıbrıs Türk halkının daha müreffeh bir geleceğe sahip olması.

Çözüm planına hayır diyen Rumlar, AB üyeliği ile ödüllendirdi. Kıbrıs Türk tarafının Cenevre’deki önerilerine tam destek verdik.

Yeni müzakere süreci iki devlet arasında yürümeli. Ömrü dolmuş formüllerle zaman kaybedilmemeli.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X