Erdoğan ‘tarihte ilk kez’ diyerek duyurdu: NATO ve AB ülkesine sattık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Türkiye, tarihinde ilk kez, NATO ve AB üyesi bir ülkeye insansız hava aracı ihraç edecektir.” dedi.

Erdoğan ‘tarihte ilk kez’ diyerek duyurdu: NATO ve AB ülkesine sattık

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Az önce turizm, savunma sanayi tarım ve spor alanlarında imzalanan belgeler sayesinde işbirliğimizi çok daha ileri noktalara taşıyacağız. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmelerde ilişkilerimizi tüm yönleriyle ele aldık. 2017 yılındaki Polonya ziyaretimde ikili ticaret hacmimizi 10 milyar dolara ulaştırmak gibi bir hedefimiz var idi. Bu hedef şu anda 6.5 milyar dolar civarında. 6.5 milyar dolar ticaret hacmini kesinlikle 10 milyar dolara ulaştırma kararlılığımızı gösterdik. Salgına rağmen ikili ticaretimiz artarak 6.5 milyar dolara ulaştı. Rakamların da işaret ettiği üzere 10 milyar hedefine emin adımlarla ilerliyor. Aramızdaki ulaşım bağlantılarının çeşitlendirilmesi, sadece ülkelerimizin değil bölgelerimizin de refahına hizmet edecektir.

Son 19 yılda attığımız adımlarla sadece yılların ihmallerini gidermekle kalmadık, aynı zamanda bu alanda ülkemizi devler ligine taşıdık. Kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini yapabilen 10 ülke içinde yer alıyoruz. İlk 100 savunma şirketi listesinde 7 firmayla temsil ediyoruz. İnsansız hava araçlarında dünyanın en iyi ülkelerinden biriyiz.  Az önce imzalanan belge ile Türkiye, tarihinde ilk kez, NATO ve AB üyesi bir ülkeye insansız hava aracı ihraç edecektir. NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği Misyonu kapsamında, F-16 uçaklarımızı yakında Polonya’ya göndereceğiz. Polonya’nın, NATO’nun Türkiye’ye uyarlanmış güvence tedbirleri kapsamında İncirlik Üssü’müze deniz karakol uçağı ve askeri misyon göndermesini memnuniyetle karşılıyoruz.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda’nın açıklamalarından satır başları;

Türkiye gelişim bu ziyareti gerçekleştirmem, ayrıca 2017 yılındaki ziyaretiniz için teşekkür etmek istiyorum. Aslında benim için bir başlangıçtır. Yeni uluslararası politikayı açtırmış bulunuyor. Umarım ki uluslararası siyasete dönmüş bulunmaktayız. Bizi davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Temsilcilerimizin görüşmesi için de teşekkür ediyorum. Çift taraflı anlaşmaların imzalanması çok önemlidir. Bence en önemli kesinlikle turizm alanında imzaladığımız sözleşmedir. Ticari işbirliğimizin bizi, hedeflediğimiz 10 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştıracağından eminim. Türk pilotları gökyüzümüzü koruduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettim

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X