Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Akşener’e tepki…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in, İBB Başkanı İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet’e benzetmesine sert tepki gösteren Erdoğan, ”Bunlar Fatih’in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar. Meral Hanım, sen kimi kime benzetiyorsun? Duvarlarımıza ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye yazanlarla aynı yolda yürüyorsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Akşener’e tepki…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında deprem ve sel felaketlerine değinerek, devletin afetler karşısında vatandaşları hiçbir zaman yalnız bırakmadığını söyledi. Erdoğan, ”Devletimiz artık 80’lerin 90’ların enkaz altında kalan devleti değildir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, Fatih Sultan Mehmet’e benzetmesine bir kez daha sert sözlerle tepki gösterdi.

”Bunlar Fatih’in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar” diyen Erdoğan, Meral Akşener’e ”Sen kimi kime benzetiyorsun? ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye duvarlarımıza bu yazıları yazanlarla aynı yolda yürüyorsun. Gezi Parkı olaylarında Bizans olaylarını yaşayanlarla beraber yürüyorsun” diye seslendi.

”DEVLETİMİZ ARTIK 80’LERİN, 90’LARIN ENKAZ ALTINDA KALAN DEVLETİ DEĞİL”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Devletimiz afetler karşısında vatandaşlarımızı yalnız bırakmamıştır. Devletimiz artık 80’lerin 90’ların enkaz altında kalan devleti değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne bağlı olarak imkanları da genişlemiştir. Bugün artık ekonomisiyle büyük, hedefleriyle büyük, şefkati ve vicdanıyla büyük bir Türkiye Cumhuriyeti vardır.

MERAL AKŞENER’İN, EKREM İMAMOĞLU’NU ”FATİH SULTAN MEHMET”E BENZETMESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı’nı Fatih Sultan Mehmet’e benzetiyorlar. Bunlar Fatih’in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar. Taksim olaylarında başbakanlık konutumuzun hemen karşısında duvara ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazdılar. Meral Hanım sen kimi kime benzetiyorsun? ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye duvarlarımıza bu yazıları yazanlarla aynı yolda yürüyorsun. Gezi Parkı olaylarında Bizans olaylarını yaşayanlarla beraber yürüyorsun. Fatih kim sizler kim?

”NEFRET SİYASETİ, OYNANAN OYUNUN BİR PARÇASIDIR”

Türkiye’ye dair hesapları bozulanların Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023’e giden süreçte daha da pervasızlaşacağı anlaşılıyor. CHP’nin fitilini ateşlediği, ittifak ortaklarının da ‘Bizans’ benzetmeleriyle benzin döktüğü nefret siyaseti, oynanan oyunun bir parçasıdır. Milletten umudunu kesen CHP, tıpkı 1960 darbesi öncesinde olduğu gibi yalandan, iftiradan, kışkırtmadan iktidar devşirmeye çalışıyor. Etnik kimlik üzerinden, mezhep, meşrep, ideoloji üzerinden milletimizin arasına fitne sokulmasına göz yummayacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X