Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘referandum’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği ile ilgili olarak, “Öyle zannediyorum ki, bu hafta içerisinde biz de kararımızı veririz ve bu kararla birlikte de adım atılmış olur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘referandum’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu, baş başa ve heyetler arası gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Etiyopya, FETÖ’nün cani yüzünü, insanlık için teşkil ettiği büyük tehdidi gören dostlarımızdandır. Bu konuda el birliği içinde gereken adımları atıyoruz. Sadece Etiyopya’dan değil, FETÖ urunu, sirayet ettiği diğer bölge ülkelerinden de temizleme konusunda kararlıyız çünkü bu bir urdur.” ifadelerini kullandı.

“Yap-işlet-devret ve kamu özel ortaklığı gibi modeller vasıtasıyla kazan-kazan temelli ortaklıklara imza atabileceğimize inanıyorum.” diyen Erdoğan, “Özellikle de hidroelektrik santraller konusunda ciddi bir deneyimimiz var. Etiyopya da su kaynakları konusunda ciddi bir potansiyele sahip.” şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliği

Erdoğan, anayasa değişikliği ile ilgili olarak da “Öyle zannediyorum ki, bu hafta içerisinde biz de kararımızı veririz ve bu kararla birlikte de adım atılmış olur.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X