Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TURKOVAC açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevrimiçi düzenlenen Küresel Covid-19 Zirvesi’ne gönderdiği mesajda yerli aşıda en kısa zamanda seri üretime başlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TURKOVAC açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’ın ev sahipliğinde çevrimiçi olarak düzenlenen Küresel Covid-19 Zirvesi’ne bir videomesaj gönderdi.

Yerli aşı çalışmalarına değinen Erdoğan, “TURCOVAC ve diğer milli aşı adaylarımızı en kısa zamanda seri üretime geçirerek tüm insanlığın kullanıma sunmayı taahhüt ediyoruz” dedi.

Erdoğan’ın mesajlarından öne çıkanlar şöyle:

“Dezavantajlı kitlelerin aşı, tanı, tedavi ve kişisel koruma araçlarına erişiminin desteklenmesi hem evrensel sağlık hakkıdır hem ahlaki açıdan zaruridir.

Salgından çıkarılan dersler ışığında çok taraflı sistemi küresel sağlık tehditlerine karşı sağlam ve hazırlıklı hale getirmek gelecek nesillere borcumuzdur.

Yeni bir küresel salgın ihtimal değil, sadece zaman meselesidir. Bu nedenle tespit edilen noksanlıkların giderilmesi bir seçenek değil siyasi sorumluluktur.

Türkiye, Covid-19’dan sonra her bakımdan daha güçlü bir dünya için sergilenecek gayret kulvarında yerini almaya hazırdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X