Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa ziyaretinden notlar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı saat 11.20’de Yenişehir Havalimanı’na indi. Erdoğan’ı Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve milletvekilleri karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa ziyaretinden notlar…

Eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopterle Bursa’ya hareket etti.

Erdoğan, Bursa gezisine Garnizon Komutanlığı ziyaretiyle başladı. Helikopterle Bursa Garnizon ve Jandarma Komutanlığı’na inen Erdoğan’ı Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık karşıladı. Erdoğan, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile yaklaşık 30 dakika görüştü. Erdoğan, Garnizon bahçesine ağaç dikti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra cuma namazını kılmak için Ulucami’ye geçti. Polis, cuma namazı için gelen vatandaşları üst aramasından geçirirken, cami ve çevresindeki yüksek binalara özel harekat timleri yerleştirildi. Erdoğan’ın Ulucamii’ye giden konvoyuna havadan helikopter eşlik etti. 

Cuma namazının ardından cemaatle cami içerisinde tek tek tokalaşan Erdoğan, tokalaşmanın uzaması üzerine cemaate hitap ederek, miting alanında bekleyenler olduğunu, bu nedenle camiden ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Erdoğan, Bursa Müftüsü Prof. Dr. Emin Ay’ın kıldırdığı cuma namazından sonra Ay’a sarılarak hatırını sordu.

1 saat süresince Ulucamii’de vatandaşlarla görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra 700 yıl önce yapılan ve üzerinde güneş sisteminin bulunduğu minberi inceledi.

Dünyanın döndüğünü Galilo’dan 230 yıl önce ortaya koyan minberi gören Erdoğan, vatandaşların arasında açılan özel koridor ile restorasyonu yeni tamamlanan Kabe örtüsünün önüne geldi. Sultan Yavuz Selim Han’ın Ulucamii’ye koydurduğu Kabe örtüsünün özel lazer teknolojisi ile yapılan restorasyonu hakkında Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı’dan bilgi alan Erdoğan, Kabe örtüsü üzerinde yer alan Sultan Mahmut Han’ın levhasını da unutmadığını belirtti.

Erdoğan, caminin içerisine girmeyi başaran bazı kadınların mektuplarını da alarak ilgileneceği sözünü verdi.

Cumhurbaşkanlığına ait otobüsle tarihi belediye binasının önüne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada otobüsten inerek, Orhan Gazi Parkı’ndan yürüyerek camiye geçti. Erdoğan bu sırada kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi.

Erdoğan, 2023 metrelik börek yaparak Guinness Rekorlar Kitabı giren börekçi Hasan Acar’ın kendisi için hazırladığı börekleri vatandaşlara ikram etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa gezisi için Atatürk Caddesi araç ve yaya trafiğine kapatıldı. İpekböceği tramvayı da sefer yapmadı. Görev alacak polis memurları da konulan bariyerlerin önünden yaka kartları kontrol edilerek içeri alındı.

Erdoğan’ı başbakan olduğu dönemde, 2011 yılında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara’da ziyaret eden ve okuluna spor salonu yapılmasını isteyen Hatice Kübra Önder, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çiçek takdim etti. Açılışı gerçekleştirilen eserler arasında Vahide Aktuğ Ortaokulu’nun spor salonunun da olduğunu belirten Gönder, ‘Bir çocuğun isteğini arka planda bırakmayan bir cumhurbaşkanına sahibiz. Allah onu başımızdan eksik etmesin’ diyerek teşekkür etti.

Erdoğan,  toplu açılış töreninin ardından yürüyerek  Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binasına geçti. Büyükşehir Belediye Bandosunun çaldığı ‘Diriliş Marşı’ eşliğinde, Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından karşılanan Erdoğan, onunla yaklaşık 1 saat basına kapalı görüştü.

Yine yaya olarak Valiliğe giden Erdoğan, Vali Münir Karaloğlu tarafından tören mangasıyla karşılandı.

Kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşları selamlayan Erdoğan, bu sırada ‘Sayın Cumhurbaşkanım’ diye bağıran genç bir kızın, yanına gelmesine izin verdi. Erdoğan’ın, ‘Ya nasıl bağırdın be’ sözü üzerine genç kız, ‘Size sevgim o kadar büyük ki ne kadar bağırsam da az’ dedikten sonra onun için şiir okudu.

Valilikte basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 15 dakika süren ziyaretin ardından Erdoğan, çıkışta kendisini bekleyen vatandaşları da selamladı.

Erdoğan,Merinos AKKM’de Türkiye Roman Konfederasyonu tarafından düzenlenen törene gelişinde mehter takımı tarafından karşılandı. Kendisine çiçek veren Roman bir kız çocuğunu seven Erdoğan, ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X