Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mezun Olduğu Okul İznik Çinisi İle Kaplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok ünlü siyasetçinin mezun olduğu İstanbul’un tarihi Beyoğlu Sütlüce Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin dış cephesi, İznik çinisi ile renklenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mezun Olduğu Okul İznik Çinisi İle Kaplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Tobbaş gibi birçok ünlü siyasetçinin mezun olduğu Sütlüce Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin dışı, İznik çinisi ile kaplanmaya başlandı. Fatih Sultan Mehmet’in Vezir-i Azam-ı Çandarlı Halil Hayrettin Paşa’nın 26. kuşak torunu olan Tamer Candar’ın İznik’teki atölyesinde hazırlanan geleneksel çiniler, restore edilen Sütlüce Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin dış duvarlarını süsleyecek. 300 metrekare dış cepheye sahip olan okulun duvarları, Osmanlı dönemi geleneksel motifleri lale, karanfil ve turkuaz renklerden oluşan çiniler ile kaplanmaya başlandı. Yaklaşık iki ay önce duvarları çini ile kaplanmaya başlanan okulun duvarları 15 gün içerisinde tamamlanmış olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X