Cumhurbaşkanı ile Halıca’nın Asya seferi

Halı sektörünün önde gelen kuruluşlarından birindeyiz. Halıca… Bursa’nın hatta Türkiye’nin önemli markaları arasına olan mağazaları yurt dışına yayılmış Halıca’nın günden güne istikrarlı olarak büyümeye devam eden başarı grafiği ayrıca yenilenen yüzü ü

Cumhurbaşkanı ile Halıca’nın Asya seferi

Firma sahibi Hulusi KARAKUŞ ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğindeki Türk heyetinin Çin-Endonezya  ziyaretin  iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere odaklanması ile  Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ, Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun BİLGİN  ve yaklaşık 400 işadamı grubunun  eşlik ettiği basında ‘Cumhurbaşkanın 400 işadamları ile Asya Seferi ‘şeklinde adlandırılan gezi hakkında bilgi almak için kendisini ziyaret ettik ..

Hulusi KARAKUŞ  halıcılık ve  işletmenin çalışmaları hakkında  da sohbet ettik.

Hulusi bey bize kendiniz ve firmanızdan bahsedebilirmiz?

– 45 yaşındayım.İş yaşamı henüz çocukken başladım, İlkokulun hemen ardından babamın yanında işe başladım,tüm işi babam Cemal KARAKUŞ’tan öğrendim halının ilmek ilmek dokunması gibi içime işlemiş halı ve halıcılık artık damarlarımda dolaşmakta….

‘’Ben bir  iş yapıyorsam, o işin en iyisini yapmak isterim.”

Halıca doğuşundan bu güne kadar ürün çeşitliliği ,kalite ve tüm halkımıza hitap eden fiyat polikası ile sizlerinde takdir ettiği üzere istikrarlı şekilde büyümeye devam etmektedir.

Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğindeki Çin ve Endonezya ziyaretine eşlik etmek için davet edildiniz…..

-Tarafıma konuyla ilgili yapılan davet “Sayın Cumhurbaşkanımız, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Devlet Başkanı Xi Jinping’in davetlisi olarak 28-30 Temmuz 2015 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti’ne resmi bir ziyaret gerçekleştireceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu ziyaretlerinde bakanlarımız, milletvekillerimiz, işadamları ve basın mensuplarından oluşan bir heyet refakat edecektir. ‘’şeklinde gelince bizde davete icabet ettik.

-Ticaretin bir bütün olduğunu her sohbetimde belirtmekteyim ve bunu süreklide tekrarlayacağım ‘’Ticaret globaldir ve istikrar ister .’’

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Çin-Endonezya gezisine katılmak diğer işadamı arkadaşlarım gibi bana da onur verdi.

Bu ülke ile yapılan ithalat ve ihracat için söylemek istedikleriniz nelerdir?

Çin ile dış ticaret hacmi yıllar itibarıyla artsa da dış ticaret dengesi Türkiye aleyhine işliyor. Bu ülkeye yaptığımız ihracat rakamları ile ithalat rakamları arasındaki farkı kapatmamız gerekmekte ….

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ihracata yapmış oldukları destek ile Çin pazarındaki payımızı artıracağız.

Endonezya-Türkiye İş Forumu gezinin 1Agustos tarihinde yapıldı; Ekonomi BakanıNihat Zeybekci, Endonezya  Cumhuriyeti Ekonomi Koordinasyon Bakanı Dr. Sofyan Djalil, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası (KADİN) Başkanı Suryo Bambang Sulisto ve işadamları katıldı.

Yapılan forum oldukça iyi geçti; ileriki tarihlerde yapılan görüşmelerin sonuçlarının izlenebilir halde olduğuna inanıyorum.

Her iki Cumhurbaşkanın işadamlarına “Türk ve Çin devletleri olarak her türlü teşviki, desteği size vereceğimizden emin olmalısınız.” Sözleri bizleride güven duymamızı  sağlamaktadır.

Devletlerin doğru politikalar ile geleceğe yön vermesi gerekmektedir.Bu ziyarette bu göstergelerden biridir.Bunun bir örneğini yaşadık 2010 yılında kurulan stratejik iş birliğinin de buna büyük katkı sağladı.

Aslında burada yapılması gereken en önemli noktalardan biri ithalata bir disiplin gelmeli ve ülkemize giriş yapan düşük standartlı ürünlerin girişinin düzenlenip ithalatın tüketiciye ,üreticiye ve ekonomiye yararlı hale getirilmesi gerekmektedir.

Cumhurbaşkanımız ve devlet adamlarımızın  planladığı bu gezi ülkemizin ihracatına büyük katkı yapacağını umut ediyorum.

Devlet bakanlarımızın da eşlik ettiği geziler sohbetler de yaptınız bunlardan bahseder misiniz?

Basında da haberlerini sizlerde takip etmişsinizdir.

Çin –Endonezya gezisi sırasında heyetten   Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin dönem dönem yapılan ziyaretler ,İş Formunda ki görüşmeler ve ihracat ayağı ile alakalı değerlendirme sohbetleri yaptık ki çok yararlı oldu bu sohbetlerde nerelerde zorluklar yaşadığımızı dile getirme fırsatı bulduk.

Cunhurbaşkanımız ve heyetinde yer alan bakanlarımızla gezinin Endonezya ayağında Cuma namazını Cakarta’daki dünyanın en büyük dördüncü camisi olarak kabul edilen İstiklal Camii’nde kıldık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğindeki Çin ve Endonezya ziyaretine son söylemek istedikleriniz nelerdir?

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve tüm heyetindeki bakanlara ayrıca organizasyonda emeği geçen herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X