‘Cumhurbaşkanı taraf değildir’

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel’in kendisine anlattığı ve İsmet İnönü’yle yaşadığı “Köşk’te koalisyon tartışması olmaz” anısını anlattı.

‘Cumhurbaşkanı taraf değildir’

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere Süleyman Demirel döneminde kurduğu koalisyonla ilgili konuşan Yılmaz, “Kendisiyle dönem dönem koalisyonlar kurdunuz, bugün de Türkiye koalisyon arayışında; neler yapılmalı?” sorusuna şu örneği verdi:

“1963 yılında rahmetli İnönü hükümete başkanlık ederken, Demirel de Adalet Partisi genel başkanıydı. Hükümeti düşürmek için gerekli çoğunluğu sağlamışlar ve muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı rahmetli Cevdet Sunay’dan randevu almışlardı. Cevdet Sunay da bütün parti liderlerini davet etmiş. Çankaya Köşkü’ndeki toplantıda Sunay önce sözü Demirel’e vermiş. Demirel bu hükümetten memnun olmadıklarını, değiştirmek istediklerini, çoğunluğu sağladıklarını dile getirmiş. Daha sonra rahmetli İnönü çok kısa bir ifadede bulunmuş. ‘Bu toplantının yeri burası değildir, meclisin kurulduğu yer de, meclisin düşürüleceği yer de Meclis’tir. Cumhurbaşkanı bu işe taraf değildir. Sonra Demirel bana dedi ki ‘Haklıydı İnönü! Hiçbir şey söyleyemedik, toplantı da orada bitti dedi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X