‘Cumhurbaşkanımızın Alanya’yı il yapmasını biz de istiyoruz’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Böyle mütevazı bir talebi, cumhurbaşkanı hükümet sisteminin uygulamaya geçtiği günde, Sayın Cumhurbaşkanımızın buna cevap verip Alanya’yı il yapmasını sizler gibi bizler de istiyoruz” dedi.

‘Cumhurbaşkanımızın Alanya’yı il yapmasını biz de istiyoruz’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alanya Belediyesince düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Alanya’nın muazzam kültürel dokusu ve turizm merkezi olmasının yanı sıra sorunları da bulunduğunu, mevcut durumda turizmin arzu edilen seviyede olmadığını ifade ederek, özellikle geçen yıl bazı otellerin turizm sezonunun orta yerinde kapılarını kapatmak durumda kaldığını, turizm çalışanlarının zor günler geçirdiğini dile getirdi.

 

Bahçeli, MHP’nin oluşturduğu bir heyetin sektörün sorunlarını incelediğini, bir rapor hazırlanarak iktidarın ve kamuoyunun dikkatine sunduğunu belirterek, “İnancım odur ki Allah’ın izniyle bu yıl geride kalan yıldan daha bereketli olacak, turizmle alakalı mevcut sorunlar aşılacaktır. Kaldı ki aşılmak mecburiyetindedir. Böylelikle Alanya’nın zengin dokusu tekrar canlanacak, turizm cenneti olan şehrimiz yeniden hak ettiği seviyelere yükselecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“İl olmak istiyoruz” pankartı

 

Açılışın ardından meydanda toplanan bazı vatandaşların taşıdığı, “İl olmak istiyoruz” yazılı pankartları gördüğünü belirten Bahçeli, “Böyle mütevazı, olgun, anlayışlı bir talebi cumhurbaşkanı hükümet sisteminin uygulamaya geçtiği günde Sayın Cumhurbaşkanımızın buna cevap verip Alanya’yı il yapmasını sizler gibi bizler de istiyoruz.” dedi.

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçeye 3 yılda 304 milyon lira değerinde 216 eserin kazandırıldığını, hiç kredi kullanmadan kendi öz sermayeleriyle her şeyin en iyisini yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

 

Adını taşıyan yaşam alanını gezdi

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’nın Alanya ilçesinde kendi ismini taşıyan yaşam alanını gezdi.

 

Bahçeli, Alanya Belediyesinin toplu açılış töreninin ardından, Bektaş Mahallesi Tavşandamı mevkisinde belediye tarafından yaptırılan “Devlet Bahçeli Yaşam Alanı”na geldi. 

 

Alanda açılan, “Muz Lifi Projesi Muzdan Sanata Hayaldan Tasarıma” isimli sergiyi de gezen Bahçeli, ürünlerle ilgili bilgi aldı.

 

İlçe merkezindeki Alaaddin Keykubat Parkı’nın açılışını da yapan Bahçeli’ye Alaaddin Keykubat heykelciği ve Alanya’nın sembolü çift başlı kartal figürlü tablo hediye edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X