Cumhurbaşkanlığı’nda FETÖ depremi

Emniyet’teki son FETÖ operasyonu kapsamında açığa alınanlar arasında Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli 2’si emniyet müdürü 19 polisin de olması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı’nda FETÖ depremi

250 bin kişilik Emniyet teşkilatı önceki gece büyük FETÖ operasyonuyla sarsıldı. Teşkilatta çeşitli birimlerde görev yapan 9 bin 103 personel FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alınırken, listede Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’ndan 2’si Emniyet Müdürü, biri Emniyet Amiri, 6’sı komiser ve komiser yardımcısı, diğerleri polis memuru olmak üzere toplam 19 kişinin olması dikkat çekti. Operasyon kulislerde “Saray’da FETÖ temizliği” olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin yakın korumaları ve güvenliklerini sağlamaktan sorumlu. Bu dairede görevli personel; Cumhurbaşkanlığı Köşkü, konutu ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin çevresinin güvenliğini sağlamakla görevli. Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi personeli, Cumhurbaşkanının makam ve çalışma odalarının içi ve bitişik çevresinde de 24 saat boyunca güvenlik hizmeti vermekten de sorumlu. 

Açığa alınan 2 polis intihar etti

FETÖ operasyonu kapsamında önceki gece açığa alınan 2 polis beylik tabancalarıyla yaşamına son verdi.

TBMM Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli H.E., önceki akşam saatlerinde açığa alınanlar arasında kendi ismini de gördü. H.E. evinde beylik tabancısıyla intihar ederek yaşamına son verdi. Polisin intihar etmeden önce akrabalarını aradığı ve sosyal medya hesabına da, “Ben vatan haini değilim. Vatanıma hiçbir zaman ihanet etmedim” diye yazdığı öğrenildi.

İkinci intihar olayı ise Osmaniye’de yaşandı. Yine önceki gece açığa alındığını öğrenen İzmir kadrosunda görevli aslen Osmaniyeli olan Komiser Y.Y. sabah namazına yakın cami avlusunda beylik tabancasıyla intihar etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X