Cumhuriyet 94 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Cumhuriyet 94 yaşında

Ulu önder Atatürk’ün en büyük mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yıldönümünü bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

 

Atatürk’ün ‘Milletimin karakterine en uygun yönetim şekli’ dediği Cumhuriyetin ilan edilişinin 94. yıldönümü bugün tüm Türkiye’de büyük bier coşkuyla kutlanacak. Dün Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının yanı sıra CHP İl Başkanlığı’nın yürüyüş yapmasıyla başlayan etkinlikler bugün tüm hızıyla devam edecek. 

Resmi tören saat da 10.00 Vali İzzettin Küçük’ün, tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak. Daha sonra Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili’nin katılımıyla gerçekleştirilecek olan kutlamalar, tören geçişi ile son bulacak. 

Ayrıca Yıldırım Belediyesi tarafından Cumhuriyet tarihinin anlatıldığı yüksek teknoloji ile hazırlanmış video mapping gösterisi yapılacak. Hava şartlarının da uygun olması halinde 50 metreye 30 metre ebatlarında ki dev Türk Bayrağı, özel uçuş vasıtaları kullanılarak gökyüzünde asılı tutularak görsel şov gerçekleştirilecek.

Nilüfer Belediyesi de yine binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş düzenleyecek. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki Acıbadem Hastanesi önünden başlayacak yürüyüş, Hastane Alanı’nda son bulacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X